avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... schimbare custodie minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

schimbare custodie minor

Buna ziua tuturor.

Problema, pe scurt: am divortat de tatal copilului in 2000, custodia fiindu-mi incredintata. In prezent locuiesc in Franta. Fetita nu s-a acomodat aici si a cerut sa fie dusa la tatal ei, in Romania, ceea ce am facut cu 4 luni in urma.

Rugamintea mea este sa-mi spuneti cum poate fi legalizata aceasta situatie. Este neaparat nevoie de o actiune in instanta? Sau as putea face eu o declaratie? Nici eu nici tatal fetei nu ne putem permite un avocat.

Va multumesc mult.
Poate ca raspunsul colegei dvs. AVLIL este excelent din punct de vedere juridic. Din punct de vedere uman, eu l-am perceput altfel. Fiecare stie ce isi poate permite si ce nu. Ma intreb ce poate justifica o atitudine agresiva pe un forum unde se presupune ca se cauta si se ofera sprijin. Ii multumesc pentru informatii. Va multumesc mult tuturor.
Doamna, departe de mine a agresa pe cineva, intrebarea mea este simpla: stiti exact cat costa serviciile unui avocat?
Caci exista destule preconceptii si, in afara de asta, specificul cazului dv. ma face sa vad cu foarte mare dificultate cum anume ati putea iesi mai ieftin fara avocat.
Procedura cu strainatatea ar putea costa foarte mult... ca sa nu mai spun de timpul in care s-ar desfasura procesul.
Oricum, avand in vedere ca discutam despre costul unor servicii, raspunsul meu nu era atat juridic, ci mai mult despre "economia", despre partea financiara a desfasurarii unui proces.
Sotul dvs. introduce actiune in instanta prin care solicita reincredintarea minorei.Va fi audiata si minora.Dvs. trimiteti o intampinare prin care invederati instantei ca sunteti de acord cu reincredintarea.
Va multumesc mult.
Asta nu presupune citarea doamnei? Doamna stie deja de actiune, problema e sa fie cu costuri mici toata procedura... fapt ce ar fi ok daca doamna ar fi in tara la primul termen.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot sa obtin custodia ficei mele? Cristina Ruse Cristina Ruse ce sanse am sa obtin custodia ficei mele?? fetita mea are 12 ani si sta cu parinti tatalui, timp de 5 ani nu mau lasat nici macar sa o vad o vedeam pe ascuns ... (vezi toată discuția)
Tagada a paternitatii dicher_florin dicher_florin am o fetita de 6 luni care s-a nascut inainte de a primi viitoarea mea sotie hotarirea definitiva de divort de fostul ei sot. fetita ii poarta numele lui dar ... (vezi toată discuția)