avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 473 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Nelamurire
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Nelamurire

buna ziua:ma numesc corina si sunt in italia de 5 ani,,am un copil in romania, fostul meu sot actual tata al copilului ,,mi-a spus ca el are custodia copilul din 2004!cum e posibil cand eu nu am primit citatie o hotatrare judecatoreasca.este vreo modalitate de a verifica daca spune adevarul...
P.S. Am cautat in portal.just.ro dar au date numai din 2006
Cel mai recent răspuns: MYRA CIMPEAN , Avocat 18:46, 28 Februarie 2009
Din cate inteleg a existat un proces de divort deoarece vorbiti de fostul sot, cu ocazia procesului ste posibil sa se fi cerut si incredintarea minorului si acesta sa fi fost incredintat tatalui.Daca nu va puteti sa va deplasati in tara este bine sa angajati un avocat care sa verifice la instanta de la locul de domiciliul a fostului sot cuprinsul hotararii judecatoresti.Unde losuieste sotul?
Si eu recomand acelasi lucru. Angajati un avocat care sa obtina hotararea de divort si incredintare a minorului, nu exista o hotarare separata pentru incredintare, instanta fiind obligata cu ocazia judecarii actiunii de divort sa se pronunte si cu privire la incredintarea minorilor. Daca prin hotararea de divort pe care ati primit-o sau aveti cunostinta de continutul acesteia, minorul v-a fost dv. incredintat, atunci era necesara introducerea unei actiuni de catre tatal minorului pentru reincredintare, hotarare ce trebuia solutionata numai daca ati fost legal citata.
In cea de-a doua varianta, daca nu stiati de aceasta hotarare, veti introduce o cerere de apel si de repunere in termenul de apel impotriva acestei hotarari daca puteti dovedi ca reclamantul - tatal copilului v-a citat cu rea-credinta la o alta adresa desi cunostea faptul ca aveti resedinta in Italia. Astfel, hotararea nu va poate fi opozabila, iar prin admiterea cererii de repunere in termen, instanta de apel este obligata a casa hotararea si trimite cauza spre rejudecare, moment in care va veti face apararile pe care le doriti.
Succes! ;)
este posibil ca fostul sot sa declare ca nu va stie actualul domiciliu si sa va fi citat prin publicitate sau la usa instantei....cred ca ati pierdul momentul si copilul ca nu v-ati prezentat la proces

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reincredintare minor - parasire tara vidicang vidicang Sunt divortat de 5 ani si am un copil cu fosta .... actual sunt recasatorit si mai am un copil , si dorim sa emigram in Canada, fosta sotie doreste sa il duc ... (vezi toată discuția)
Hotarare judecatoreasca de incredintare minor sandu milica sandu milica buna seara daca eu am o hotarare judecatoreasca definitiva pt incredintare minor de 8 ani fostul meu sot mai poate face un proces pt ami lua copilul:\"> (vezi toată discuția)
Incredintare minor stroe ana maria stroe ana maria In urma casatoriei a rezultat un copil ,care acum este in grija fostului sot,el vrea sa acum sa-l iau eu cum trebuie sa procedez si ce documente trebuie sa fac ... (vezi toată discuția)