avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1050 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... inchiriere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

inchiriere

Buna ziua.
Va rog frumos, as dori o parere avizata asupra urmatoarei chestiuni: in apartamentul surorii mele a locuit o familiede tineri. Nu au incheiat contract de inchiriere. Banii repreyebtabd chiria lunara i-au dat surorii mele in mana. Tinerii au platit intretinerea, taxa de salubritate, gazele, lumina, iar chitantele, asa cum este normal, sunt pe num ele proprietarului (al surorii mele).
Acum tinerii vor sa isi cumpere o casa. I-au spus surorii mele ca li s-a cerut de la primarie chitanta care sa ateste unde au platit taxa de salubritate pe anii 2015, 2016 (cat au stat la sora mea).Acea chitanta este pe numele surorii mele, nu stiu de ce le trebuie.
Ei s-au scazut de la plata taxei de salubritate de la parintii ei (unde erau inregistrati). Practic, ei nu au platit taxa nicaieri.
Cererea primariei mi se pare justificata, deoarece ei nu figureaza inregistrati nicaieri.Dar o preseaza pe sora mea sa le dea o copia a chitantei de plata a gunoiului, care oricum nu le foloseste.
Sora mea se teme ca tinerii sa nu o reclame ca le-a incasat chiria si nu a platit impozit, neavand contract de inchiriere inregistrat la fisc.Acest lucru nu poate fi dovedit, banii dandu-se din mana intre tineri si sora mea.
De la asociatia de proprietari ei spun ca li s-a eliberat o adeverinta prin care se atesta ca ei au platit acolo intretinerea, chiar daca nu au contract de inchiriere.
O colega de serviciu a sfatuit-o pe sora mea sa incheie un contract de comodat (daca si tinerii vor fi de acord) antedatat, avand in vedere ca acest tip de contract nu este neaparat sa fie inregistrat la notar sau la fisc.
Aceasta este speta si va multumesc pentru rabdare si sfaturi

Alte discuții în legătură

Plata impozite garsoniera inchiriata ionica3727 ionica3727 Buna dimineata, scurt si la obiect. Sora mea, sta in chirie. Cine trebuie sa suporte achitarea taxei de salubrizare, si a impozitelor aferente garsonierei unde ... (vezi toată discuția)
Imobil cumparat si inchiriat... gigelas gigelas Buna seara, Un fost bloc de garsoniere,a fost cumparat de cetateanul X. Cetateanul X,a inchiriat garsonierele,unor chiriasi,prin contract de ... (vezi toată discuția)
Deductibilitate utilitati spatiu inchiriat maria1308 maria1308 O firma (microintreprindere) are un contract de inchiriere pentru sediul social, proprietarul persoana fizica, in care se stipuleaza ca obligatie a chiriasului ... (vezi toată discuția)