avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 842 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Teren concesionat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Teren concesionat

O persoana vrea sa vanda o casa, parte dintr un proiect rezidențial început in 2004 si neterminat nici pana astăzi căci promotorii au plecat cu banii care trebuiau alocați pt racordarea la utilități si finisări. Unii proprietari s au mutat si si au terminat casele pe cont propriu alții așteapta pana azi finalizarea alții considera ca pierd bani si ac situație vor sa vândă. Problema este ca toate casele sunt pe un teren concesionat pe o perioada de 99 de ani?! In clar ce înseamnă asta ? Proprietarii poseda doar casele iar terenul după cei 99 de ani devine al cui ... nu se știe cine sunt actualii proprietari ai terenului căci au fost multe procese penale in legătura cu acest proiect. Ne putem aventura sa cumpărăm o casa in acest complex rezidențial in aceste condiții bizare?
Cel mai recent răspuns: latrech , utilizator 19:56, 11 Mai 2017
Dupa parerea mea, decizia de a va aventura va apartine in totalitate, dar atata timp cat sunt procese pe rol, exista neclaritati in privinta proprietarului/ concesionarului terenului si nu ati concesionat direct, exista riscuri destul de mari sa va pacaliti.
Va mulțumesc ... si eu am același sentiment dar vroiam sa aud si alte păreri ... cum adică cumperi o casa la un preț atât de mare pe un teren care nu e al tău ... exista asa ceva ? E posibil ? sau ce li s a spus sutelor de cumpărători la momentul cumpărării ? Li s a părut normal ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare-cumparare teren cu constructie neterminata sludovic sludovic Buna ziua, doresc sa cumpar un teren pe care se afla o constructie (casa in rosu), are CF pt. teren, si proiect si autorizatie de constr. expirata pt. casa. ... (vezi toată discuția)
Cumparare teren concesionat bittta bittta vreau sa cumpar un teren intr-un sat de la o persoana care il are concesionat de la Primarie pe 99 de ani. dar imi pune o conditie: cat mai repede sa torn ... (vezi toată discuția)
Teren concesionat orelly orelly Buna ziua, ma poate ajuta cineva, doresc sa cumpar un teren concesionat de la o persoana fizica care a participat la licitatie in 2002, si sunt curios daca imi ... (vezi toată discuția)