avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Teava fisurata...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Teava fisurata...

Buna ziua!

Intre 2 proprietari a izbucnit un conflict in legatura cu o teava fisurata. Prin aceasta teava curge apa de la scurgerea dusului apartamentului de sus, teava trecand prin apartamentul cu un nivel mai jos,in baie, intrand prin pereti in teava principala,comuna.
Intrebarea mea,si tema conflictului este: cine ar trebui sa repare teava respectiva? Proprietarul de la cine vine teava,sau proprietarul apartamentului prin care trece teava?...

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 08:12, 12 Mai 2017
Buna seara,
Daca este din teava comuna atunci e treaba asociatiei daca este pana la locul de intepare in scurgerea comuna, proprietarul pe care-l deserveste.
In cauza este vorba despre scurgerea individuala care deserveste instalatia locatarului de la etaj
Responsabilitatea executarii reparatiei intra in sarcina exclusiva a locatarului de la etaj
In situatia in care locatarul care a suferit prejudiciul detinea asigurare facultativa a locuintei care sa contina si riscul de inundatie,asiguratorul ar fi incheiat dosar de dauna,ar fi restiuit asiguratului c/v prejudiciu cauzat si ar fi recuperat in instanta prin actiune in regres prejudiciul de la proprietarul de la etaj a carui instalatie a generat inundatia
@pandatao
Ca sa vedeti in a cui proprietate e teava, imaginati-va ca o taiati si-i puneti dop.
Cine are de suferit? Acela sa plateasca reparatia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teava scurgere vana... cine plateste? cme2097 cme2097 Buna ziua, vecina de sub mine se plange ca i se imbiba tavanul cu apa, de la scurgerea mea de la vana. Am fost la ea, am constatat problema. Am chemat ... (vezi toată discuția)
Asociatia de proprietari - cheltuieli ale asociatiei Eugen-Sterian Bercea Eugen-Sterian Bercea Buna ziua, la asociatia noastra de proprietari, s-a infundat o teava de scurgere care a produs inundarea unui apartament! Proprietarul apartamentului solicita ... (vezi toată discuția)
Inundatie apartamente nana234 nana234 am un apartament nelocuit de mai multi ani si acum cateva zile coloana de scurgere ape reziduale de la bucatarie a refulat in apartament; nefiind nimeni acolo, ... (vezi toată discuția)