avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... transmiterea proprietatii de drept si de fapt
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

transmiterea proprietatii de drept si de fapt

buna seara!
as putea ca intr-un contract de vanzare-cumpare, cu clauza de uzufruct viager, sa invoc transmiterea proprietatii si de drept dar si de fapt din momentul semnarii contractului?
dar in cazul unui contract de intretinere, de renta viagera sau de v-c cu clauza de intretinere?
multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters87904 , utilizator 21:23, 21 Septembrie 2009
Regula este ca transferul dreptului de proprietate opereaza de la data semnarii actului daca nu exista dispozitie contrara.
Contractul de v-c cu clauza de uzufruct se deosebeste prin aceea ca la dvs nu ajunge decat nuda proprietate.
So .. daca in privinta nudei proprietati transmisiunea opereaza la momentul semnarii actului in cazul folosintei ... ea ramane la dispozitia vanzatorului.
Stimate Dle avocat apadiu explicati-i si ce este nuda proprietate poate dnul nu este in domeniu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trecerea casei de la parinti la copil ionut_alex ionut_alex Buna ziua vreau sa trec casa de pe numele parintilor pe numele meu dar nu stiu cum este mai bine ca apoi sa nu se ridice cu pretenti celelalte surori ce ma ... (vezi toată discuția)
As vrea sa adresez niste intrebari Alyn007 Alyn007 1.Ce inseamna - nuda proprietate 2.Ce inseamna - uzufructu viager Tatal meu primeste - (nuda proprietate) Bunica primeste - (uzufructu viager) Poate ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament cu uzufruct viager cristina09_aaa cristina09_aaa se poate vinde un apartament cu uzufruct viager? in ce conditii? (vezi toată discuția)