avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1085 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... taxa radio tv
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

taxa radio tv

buna seara,am si eu o intrebare.Am primit prin primavara(cind de fapt cred ca au primit mai toate firmele) o hirtie de la radio Timisoara prin care mi se solicita plata unei taxe radio tv in suma de 360 de lei.Nu am platit pentru ca eu nu am radio si televizor iar sediul este la mine acasa unde platesc ca persoana fizica energia si celelalte.Acum primesc o alta notificare prin care mi se cere plata acestui debit pina la o data daca nu vor decurge penalitatile de rigoare.Dar eu sunt microintreprindere si am citit ca taxa este anulata pentru microintreprinderi.Ce pot face? Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: happytree , utilizator 09:01, 24 Septembrie 2009
Daca este Radio Timisoara, probabil este o taxa locala.Adresati contestatia motivata emitentului.
Buna ziua.Am si eu o problema cu taxa radio: prin febr.09 am primit la societate o instiintare de plata de la Radio Iasi referitoare la taxa radio pe 2006, 2007 si 2008.Pe 2006 o achitasem pt ca primisem factura si ulterior am achitat si pe anul 2007 -360 lei iar pe 2008-300 lei( pt. 10 luni) pt ca din nov.08 firma facuse contract cu E. On Moldova Furnizare pt energie electrica iar aceasta soc. ne factura taxa radio.Am procedat asa in urma unei discutii telefonice cu cei de la Radio Iasi care mi-au spus ca din moment ce o sa achitam taxa la E.On nu o sa mai avem de plata taxa radio si la Radio Iasi.
Surpriza a venit insa ieri cand am primit prin posta o "atentionare" de la Radio Iasi- din nou taxa de platit. Am vorbit la tel. cu cei de acolo si mi-au dat o explicatie "super": cica firma conform legii are de platit 30 lei/luna taxa radio si din moment ce la E.On achitam doar 10lei/luna taxa radio, diferenta de 20lei/luna trebuie achitata la ei.Solutia, zic ei, e sa vorbesc la E.On sa ma taxeze cu 30 lei/luna si asa scap de RadiO Iasi.
Intrebare: Cat e de legala toata aceasta procedura? Sunt curioasa daca s-a mai confruntat cineva cu asa ceva.
Chiar nimeni nu s-a mai confruntat cu asa ceva?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa de radiodifuziune pt. persoane juridice mihacireasa mihacireasa Am primit astazi un telefon la firma de la o doamna care cica suna din partea Serviciului de Radiodifuziune si imi zice ca societatea noastra are de platit ... (vezi toată discuția)
Radio romania ALEX236 ALEX236 Buna seara !Am o Societate neplatitoare de TVA,fara angajati si am primit o instiintare de plata de la Radio Romania ca trebuie sa platesc 360 lei ... (vezi toată discuția)
Taxa radiodifuziune dorobantudmtr dorobantudmtr cu respect ,va salut. poate cineva sa ma invete cum sa scap de aceasta taxa??.Acum citeva zile m-a sunat cineva si mi-a zis ca trebuie sa platesc o taxapentru ... (vezi toată discuția)