avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum pot demonstra ca am dreptate?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum pot demonstra ca am dreptate?

BUNA ZIUA .CE POT FACE SA DEMONSTREZ CA VECINII AU INTRAT PE PAMANTUL NOSTRU ABUZIV DEOARECE EI SI-AU CONSTRUIT ZIDUL TEMELIEI PE HAT RIDICAND CASA ,IAR STRSINA ESTE LA NOI.ESTE O TREABA MAI VECHE ATUCI BATRANII FIIND RUDE SI CU EI AU FOST DE ACORD SA FACA O CASA ATUNCI FIIND PAMANT PARLOG DAR TOT IN GRADINA NOASTRA LEA DONAT O BUCATA FARA ACTE DOAR PE NISTE OI SI CATIVA BANI .EI CU TIMPUL SIAU MAI FACUT CONSTRUCTII CARE SUNT PE PAMANTUL NOSTRU. NU AR FI O PROBLEMA DAR EI VOR SA TINA SI PAMANT IN GRADINA DE -A LUNGUL GRADINII SPUNAND CA ODATA CE AU CONSTRUCTIILE PE LUG AU DREPTUL SI LA TERENUL ARABIL IN LINIA DREAPTA A CONSTRUCTIILOR .EI NEAVAND ACTE SIAU RIDICAT IN MIJLOCUL CURTII LOR O CASA MAI MARE SI AU PROFITAT SA FACA ACTE PE NUMELE FIULUI LOR.AU CHEMAT SA MASOARE ATUNCI MASURAND DE UNDE AU DECIS EI CA AR FI HATUL , MENTIONEZ CA LA MASURATOAREA CARE SA FACUT NOI NU AM FOST CHEMATI .EA ACUM IMI TOT ARATA ACTUL PE CASA CARE LA FACU CU 2 ANI IN URMA.DECI EI SUNT PROPRIETARI PE CE DETIN DOAR DE 2ANI.INTRE TIMP SOCRII MEI AU MURIT SI NU POT DEMONSTRA CA AU INTRAT LA NOI. CE SA FAC UNDE SA APELEZ SA MI SE FACA DREPTATE DAR VA SPUN CA NOI SUNTEM MOSTENITORI NU AVEM DECAT O SCHITA DE LA PRIMARIE SI UN ACT IN CARE ESTE TRECUTA SI CASA CU GRADINA PE TITLU DE LA STRABUNICA SOTULUI CARE A LOCUIT UNDE STAM NOI ACUM .ESTE VALABIL ACTUL LOR DE PROPRIETATE CARE SI LAU FACUT ACUM 2 ANI?CE POT SA FAC EI AU RUDE IN STRAINATATE SI NU IMI PERMIT SA II DAU IN JUDECATA .AR TREBUI MULTI BANI SI NU AVEM .CE CREDETI CA AR TREBUI FACUT?
Nu prea aveti ce sa faceti,varianta legala era sa formulati o actiune de granituire pt stabilirea liniei de hotar si eventual revendicarea suprafetei ocupate .Pt asta aveati nevoie de avocat,bani pt expertiza,taxa de timbru si nu in ultimul rand acte de proprietate pe imobilul respectiv,cadastru ,intabulare etc.Puteti eventual sa faceti o sesizare la primarie sa se verifice daca au autorizatie de constructie dar daca locuiti la tara sansele sunt mici.
VA MULTUMESC .DAR ACTELE LOR SUNT VALABILE,?NU TREBUIAU SA AIBA CEVA LA MANA DUPA CARE SA FACA ACTELE LA CASA ?SE POATE ASA DOAR CU O MASURATOARE SI O DECLARATIE DE A LOR UNDE VINE HATUL ,SE POT FACE ACTE DE PROPRIETATE??
Va rog, nu mai scrieti cu litere de tipar. Multumesc.

NU stiu ce acte aveti dv., ce acte au vecinii, imi e neclar. Ba s-a donat, ba s-au primit bani si oi, trebuie vazut sa nu fie vreo promisiune de vanzare valabila, nu stiu. Trebuie sa cereti autorizatia de constructie de la primarie sa verificati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatia-cardasie intre sot si socrii ingprofmec ingprofmec Sunt casatorita din 1987. In1991parintii sotului ne-au propus sa construim o casa pe pamantul lor,casa ce se va invecina cu casa lor, fiind de acord si ei si ... (vezi toată discuția)
Casa fara autorizatie de constructie cohmana cohmana Salut,soacra mea ne-a facut o donatie de 300 mp pe care se afla casa ei si inca o anexa in fata in care locuiam noi,in 2008 era teren extraviran si nu era cu ... (vezi toată discuția)
Pot construi o casa pe un teren de 29 metri patrati in bucuresti? SimonAsparagus SimonAsparagus Am un teren in Bucuresti care are dimensiunea de 29 metri patrati. Pot sa construiesc o casa pe el? Adica o sufragerie jos la parter si un dormitor la un etaj ... (vezi toată discuția)