avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 643 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Cum poti scoate banii dintr-o firma fara dividende la ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Cum poti scoate banii dintr-o firma fara dividende la sfarsit de an?

Voi aplica pentru proiectul startup Nation Romania si voi fi nevoit sa am si niste cheltuieli suplimentare pe langa ce este finantat de la guvern.

Pentru ca salariile sunt obligatoriu de mentinut 2 ani in cazul proiectului le voi mentine la minimul pe economie, dar asta inseamna ca nu voi putea scoate bani din firma prea usor.

Am inteles ca se pot scoate doar la sfarsit de an sub forma de dividende (nu stiu sigur cum se procedeaza). Dar mai este si alta optiune legala?

M-ar ajuta si daca as vorbi la telefon cu un contabil doritor sa impartaseasca cateva informatii si poate sa cooperam.

Multumesc anticipat =D>
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 15:58, 12 Mai 2017
Daca firma are profit, in anul urmator puteti sa alocati intreg profitul catre dividende si dupa depunerea bilantului, odata cu plata impozitului pe dividende, va puteti scoate si banii cuveniti, in numerar sau in cont bancar.
Si in afara de varianta cu salariu, nu mai este alta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scoatere bani din firma Drictz Drictz Am cumparat un SRL cu un spațiu comercial pe care l-am închiriat cu 600 euro/lună, bani pe care îi încaseze cash si pentru eliberez factura si plătesc ... (vezi toată discuția)
Infiintare firma esa75 esa75 Vreau sa infiintez o firma pentru un magazin on-line, care la randul lui isi va desfasura activitatea si intr-un marketplace on-line. Voi vinde diverse ... (vezi toată discuția)
Taxe srl detalii- profit, dividende AndreeaM89 AndreeaM89 Buna ziua, am tot cautat informatii dar niciunde nu gasesc ceva mai detaliat. Doresc sa imi deschid un SRL , FARA angajati in domeniul IT ( jocuri pe ... (vezi toată discuția)