avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1077 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Refuz achitare cota parte la anveloparea blocului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Refuz achitare cota parte la anveloparea blocului

Buna! Asociatia noastra doreste anveloparea scarii, dar unul din cele 14 proprietari refuza anveloparea din motive financiare. Partea lui a decis restul apartamentelor sa fie doar vopsita in culoarea blocului, dar refuza sa plateasca anvelopare partiilor comune(casa scarii, intrarea in scara, etc.). Intrebarea e cum putem sa o constrangem sa plateasca macar partile comune?
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 00:32, 13 Mai 2017
Descrierea situatiei este cam ambigua!
Pentru ce motive doriti sa anvelopati scara?
Este frig pe scara?Poate vreti sa o zugraviti si nu sa o anvelopati!
Nu am auzit pana acum sa se anvelopeze scara blocului. Vreti o anvelopati pe interior, exterior?
Care parte din scara este a celui care se opune?
@cyan,
Cand se anvelopeaza un bloc/o scara, de obicei casa scarii este la mijloc: pe partea stanga sunt doua coloane cu apartamente - col. 1 si doi, pe partea dreapa, alte doua coloane - col. 3 si 4.
Asadar partea din mijloc ramane cam in aer, adica nu apartine niciunui apartament (este suprafata comuna, da?) - si asta, doar partea din spate, adica ce-a cu geamuri, de obicei cam 3 m latime si vedeti cate etaje sunt. Ei bine, daca tineti cont ca domnu' frig actioneaza si pe-acolo, oamenii gospodari izoleaza si acea suprafata.
...............
Daca oamenii hotarasc in AG sa se izoleze si acea suprafata comuna, se stie, hotararea este obligatorie pentru toti propietarii, asa ca sfatuiesc pe autorul topicului sa discute la as. prop. care, banuiesc ca au stabilit costul pe fiecare apartament, sa-i repartizeze si acestuia suma corespunzatoare pe c.p.i-ul sau. Suma respectiva devine obligatie de plata si daca nu o achita in termenul stabilit, i se pot calcula penalizari (ceilalti proprietari vor trebui sa-i achite si suma lui).
Cam aceasta este solutia, altfel cum sa-l obligi?
Succes!
Drept sa spun, nu m-am gandit prea mult cand am dat raspunsul si am pus intrebarile!
Si asta ptr ca nu am auzit sa anvelopezi pe portiuni ptr ca unul sau altul nu vor sa se anvelopeze o anumita portiune.
Si sa ii colorezi doar portiunea care i-ar reveni din partea comuna a casei scarii.!
Nu ne-a fost indicat cine se ocupa de anvelopare si din ce fonduri se face anveloparea, in totalitate cu fondurile asociatiei sau si cu fonduri europene sau de la primarie.
Oricum, in ambele situatii un proprietar trebuie sa respecte hotararea AG in privinta reparatiilor partilor comune. Daca nu este de acord cu repararea pc i se baga la plata inclusiv penalitati pana intra in randul lumii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Izolare/anvlopare subsol (tavan). szabyku szabyku Buna ziua. Sunt proprietarul unui apartament aflat la parter. Sub apartament se afla boxe si garaje. In perioadele reci, mai tot timpul am probleme cu frigul ... (vezi toată discuția)
Informație DumitruParaschiv DumitruParaschiv Cheltuielile efectuate pentru o desfundare de coloană sunt repartizate la toate apartamentele din bloc, s au numai la apartamentele care ... (vezi toată discuția)
Anvelopare blocuri rocky rocky Buna seara, o intrebare: daca o scara a unui bloc face o anvelopare (contract particular nu cu administratia blocului si fara aviz de la primarie) si anul ... (vezi toată discuția)