avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 799 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Taxe succesorale
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Taxe succesorale

Buna ziua,
Mama a decedat in ianuarie si succesori suntem eu si tatal meu. Daca eu renunt la mostenire succesiunea mai are loc? Taxele succesorale depind de numarul de succesori?
Multumesc frumos,
Daniel Iosuf
Cel mai recent răspuns: homohominemlupusest , utilizator 10:58, 15 Mai 2017
Daca dvs. renuntati, mostenirea profita nu doar tatalui dvs. ci si altor clase de mostenitori, cum ar fi, de exemplu, eventualii frati ai mamei dvs. Deci, da, succesiunea este deschisa deoarece mama a decedat si trebuie dezbatuta in vederea impartirii masei succesorale. Taxele nu depind de numarul de mostenitori, din cate stiu.
Ca idee generala, insa, nu este bine sa renuntati.
Multumesc frumos! Tocmai, ma gandesc sa nu renunt!
Daniel
Taxele succesorale nu au legătură cu nr de succesori. Dacă nu vreți sa profitați de succesiune puteți totuși sa faceți dezbaterea acesteia și ulterior ii cedați tatălui cota dvs . Dacă asta doriți.
Despre ce taxe succesorale vorbiți!? Nu există. Există onorariul notarului care se stabilește în raport cu valoarea bunurilor.
In sfarsit vad si eu un raspuns inteligent!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiunea dupa tata? buna ziua, tatal meu a decedat in mai ... cristika cristika Succesiunea dupa tata? Buna ziua, Tatal meu a decedat in mai 2021 si ar trebui sa dezbatem pentru a ne incadra in termen cu succesiunea. Singurii mostenitori ... (vezi toată discuția)
Plata impozit in cazul partajului succesoral oana ristea oana ristea Daca se dezbate succesiunea dupa 2 ani de la decesul unei persoane, dar se face prin Partaj succesoral, se mai percepe impozitul de 1 % din valoarea masei ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire giovi_mik giovi_mik buna ziua.in legatura cu dezbaterea de mostenire:acum o luna si jumatate mi-a decedat tatal,nu am fct dezbaterea;la doua saptamani dupa decesul tatalui,a ... (vezi toată discuția)