avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 927 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... incalcare proprietate privata
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

incalcare proprietate privata

Buna ziua
Sper ca am nimerit bine sectiunea, daca nu rog un moderator sa mute unde considera.

Blocul in care locuiesc se afla pe o parcela mare de teren (pe care sunt construite multe alte blocuri) si din care avem fiecare din locatari cota parte, conf. CF. Pe acest teren, exista atat alea de acces, cat si locuri de parcare (fara a avea CF-uri separate). Bineinteles, ca vine ft. multa lume ce nu locuieste acolo si parcheaza pe terenul nostru.
Intrebarea mea este: pot fi sanctionati acei conducatori, pt. ca incalca o proprietate privata? Exista posibilitatea ca acea alee sa fie data in circulatie publica?? Cum pot afla asta?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: creis , utilizator 23:24, 14 Mai 2017
In actul de proprietate se identifica cota parte de teren?
De unde stiti ca respectiva cota se afla in zona de parcare?
Interesati-va direct la serviciul urbanism din primarie
Cota parte din imobil reprezinta cota indiviza din cale acces,uscatorii,ghene,subsol tehnic,
acoperis/terasa.fara a fi evidentiat in mod aparte din terenul aferent imobilului de locuit in comun
cyan a scris:

In actul de proprietate se identifica cota parte de teren?
De unde stiti ca respectiva cota se afla in zona de parcare?


Da se identifica cota de teren. Ce nu sunt ft. lamurit este daca drumul e tot in partea nostra de teren sau e public. Dar chiar si daca ar fi public, locurile de parcare care sunt pe spatiul de teren ramas de la bloc pana la drum sunt in principiu pe terenul nostru privat din care avem cota pate.

Reiese altceva din extrasele CF??

[ link extern ]
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parcare bloc nou Steluta Ecaterina Steluta Ecaterina Buna ziua, de 1 an am cumpărat un apartament la parter in sector 3 într-un bloc nou, mentionez ca parterul este retras, etajul 1 este peste parter cu ... (vezi toată discuția)
Asfaltare parcare privata platita de toti locatarii buna ziua locuiesc intr-un cartier unde exista o parcare cu locuri ... Petru Cristofor Petru Cristofor Buna ziua Locuiesc intr-un cartier unde exista o parcare cu locuri de parcare private (cumparate de locatari). Parcarea este a condominiului, asa am inteles, ... (vezi toată discuția)
Parcare privata a blocului folosita de straini ice_bella20 ice_bella20 Am urmatoarele 2 situatii pentru care va rog sa-mi oferiti sfaturi: 1. Cui ne putem adresa si care-i procedura pentru ridicarea unei masini abandonate in ... (vezi toată discuția)