avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Actionare in instanta presedinte si comitet ai ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Actionare in instanta presedinte si comitet ai asociatiei proprietari

Va rog sa ma indrumati in urmatoarea situatie:
Suntem mai multi proprietari membri ai asoc de proprietari nemultumiti de activitatea presedintelui si a comitetului asoc.de proprietari,de lipsa de transoarenta a cheltuielilie si modul de calcul la intretinere,de modul de incheiere a contractelor de inchiriere a spatiilicomerciale aflate in spatiul comun al blocului etc.
Am facut solicitari in conformitate cu art 10 din legea 230/2007 prin care am cerut lamuriri asupra cotelor la intretinere,insa raspunsurile mult intarziate nu au lamurit deloc situatia.Am solicitat si sprijinul politiei, dar se pare ca nu e de competenta lor. Adunarea generala nu s a organizat anual, iar cand s a organizat nu a rezolvat in niciun fel nemultumirile proprietarilor. In primarie nu mai exista departamentul responsabil de asoc de proprietari si ca atare singura modalitate de rezolvare a problemelor se pare ca e actionarea in instanta a presedintelui si membrilor comitetului.

Va rog sa ma lamuriti ce document ar trebui sa redactam si unde sa- l depunem pt a avea speranta ca presedintele si membrii comitetului vor fi trasi la raspundere.
Dorim de asemenea sa se faca un
control financiar contabil,o verificare a legalitatii contractelor incheiate.

Cu multumiri
Cel mai recent răspuns: casutza , utilizator 22:22, 15 Mai 2017
Multumesc pentru toate raspunsurile primite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociați Jimbolia Jimbolia O întrebare am intr-o asociație convocarea adunări generale o poate face oricine din Membri Fondatori sau ? Doar președintele asociației ?! (vezi toată discuția)
Cenzor extern sau comisie de cenzori din cadrul blocului mira55 mira55 Intrucat nu agreau comisia de cenzori, membrii comitetului executiv au mers cu un tabel prin bloc si s-au strans semnaturi pentru demiterea cenzorilor si ... (vezi toată discuția)
Asociatia de proprietari a blocului nu are presedinte de ceva ... Theoleo2009 Theoleo2009 Asociatia de proprietari a blocului nu are presedinte de ceva vreme. Contul a fost inchis si nu se poate deschide altul decât daca administratorul este ... (vezi toată discuția)