avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 465 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Dubla executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Dubla executare silita

Buna seara,
In anul 2008 am facut un credit nevoi personale cu ipoteca in CHF in localitatea X. Intamplarea a facut ca in acelasi an sa ma mut in localitatea Y, datele fiind transmise bancii ( noul domiciliu, noul nume ) conform contractului. Am platit ratele pana in 2015, cand, datorita cresterii uriase a CHF, am solicitat, in scris, bancii de cateva ori o renegociere a conditiilor contractului, primind, logic, raspunsuri negative. In ultima solicitare, i-am informat ca, fiind bugetara, nu mai pot plati ratele daca nu se gaseste o cale de mijloc, eu nedorind sa pierd apartamentul si am primit acelasi raspuns - NU SE POATE, PLATITI!
In anul 2016, banca - prin cesionar si un BEJ din localitatea Y trec la executare silita. In acel moment am demarat actiunea judecatoreasca ( contestatie executare, clauze abuzive, cesiune contract - contractul a fost cesionat la cateva luni dupa acordare, in perioada cand eram eligibila si fara datorii sau intarzieri la plata ). Inca nu s-a finalizat procesul.
Acum, in 2017, ma trezesc ca aceeasi banca - prin acelasi cesionar ma executa silit in localitatea X.
Nedumerirea mea: pot exista 2 executari silite pe acelasi contract?
Cel mai recent răspuns: MihaiPetru , utilizator 10:13, 18 Mai 2017
Buna ziua!
Nu cred ca este vorba despre doua executari silite, ci de doua acte de executare ale aceleiasi actiuni(in acelasi dosar de executare).

Cu stima,
Si se poate, in acelasi dosar, incuviintarea executarii silite in 2 orase diferite?
Buna ziua din nou!
Da, se poate. De exemplu, executorii trimit adrese de infiintare a popririi catre sediile centrale ale bancilor, iar acestea infiinteaza poprirea, daca aveti conturi deschise, indiferent de sucursala (implicit, localitatea) unde ati deschis contul. La fel, daca, in urma interogarilor ANAF, executorul afla ca platiti impozite, de exemplu, pentru 3 imobile (terenuri, case etc), aflate in localitati diferite, poate intreprinde acte de executare pentru toate sau oricare dintre imobile. Scopul este acoperirea creantei.

Cu stima,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita pentru un credit fara garantii reale Bontika Bontika Am contractat un credit in CHF la Banca in anul 2007, pe zece ani cu rata de aprox 400 CHF / luna. Am platit pana in luna decembrie 2011 inclusiv. In prezent, ... (vezi toată discuția)
Cesiune de creanta, titlu executoriu, perimare si prescriere executare silita, frauda executor judecatoresc. Darius_D Darius_D Buna ziua, Ma numesc Darius si va retin atentia cu situatia in care ma aflu. In 4 aprilie 2007 am contractat un credit de nevoi personale la BANCA. Am ... (vezi toată discuția)
Se mai poate cere executarea silita sau s-a prescris? narcisa_salbatica narcisa_salbatica Un credit contractat in 2008, achitat la zi pana in octombrie 2009 (ultima rata achitata)... pe parcursul acestei perioade, 2 somatii de plata, identice (doar ... (vezi toată discuția)