Buna seara,
In anul 2008 am facut un credit nevoi personale cu ipoteca in CHF in localitatea X. Intamplarea a facut ca in acelasi an sa ma mut in localitatea Y, datele fiind transmise bancii ( noul domiciliu, noul nume ) conform contractului. Am platit ratele pana in 2015, cand, datorita cresterii uriase a CHF, am solicitat, in scris, bancii de cateva ori o renegociere a conditiilor contractului, primind, logic, raspunsuri negative. In ultima solicitare, i-am informat ca, fiind bugetara, nu mai pot plati ratele daca nu se gaseste o cale de mijloc, eu nedorind sa pierd apartamentul si am primit acelasi raspuns - NU SE POATE, PLATITI!
In anul 2016, banca - prin cesionar si un BEJ din localitatea Y trec la executare silita. In acel moment am demarat actiunea judecatoreasca ( contestatie executare, clauze abuzive, cesiune contract - contractul a fost cesionat la cateva luni dupa acordare, in perioada cand eram eligibila si fara datorii sau intarzieri la plata ). Inca nu s-a finalizat procesul.
Acum, in 2017, ma trezesc ca aceeasi banca - prin acelasi cesionar ma executa silit in localitatea X.
Nedumerirea mea: pot exista 2 executari silite pe acelasi contract?
Buna ziua din nou!
Da, se poate. De exemplu, executorii trimit adrese de infiintare a popririi catre sediile centrale ale bancilor, iar acestea infiinteaza poprirea, daca aveti conturi deschise, indiferent de sucursala (implicit, localitatea) unde ati deschis contul. La fel, daca, in urma interogarilor ANAF, executorul afla ca platiti impozite, de exemplu, pentru 3 imobile (terenuri, case etc), aflate in localitati diferite, poate intreprinde acte de executare pentru toate sau oricare dintre imobile. Scopul este acoperirea creantei.