Am contractat un credit in CHF la Banca in anul 2007, pe zece ani cu rata de aprox 400 CHF / luna. Am platit pana in luna decembrie 2011 inclusiv. In prezent, venitul nu imi mai permite sa achit rata. Banca ma preseaza cu telefoane zilnice de mai bine de 17 zile. Mentionez ca in anul 2009 si in 2011 am facut doua restructurari ale creditului in speranta ca lucrurile se vor imbunatati dar diferenta de curs valutar a facut ca practic sa trebuiasca sa achit aproape dublul ratei din momentul contractarii creditului. In esenta, dupa ce am platit 4 ani din 10, conform calculelor lor, acum am sa le platesc mai multi bani decat am imprumutat. Creditul nu a fost garantat cu bunuri imobile sau mobile ci doar cu veniturile obtinute din salariu. Presupun ca daca nu le voi putea plati ratele in continuare voi fi actionat in instanta si supus executarii silite. Detin in proprietate un autoturism mai vechi de 5 ani si, in coproprietate in cota de 1/3 in devalmasie impreuna cu alti 4 proprietari, un imobil tip vila in Bucuresti. In ceea ce priveste veniturile, pana in luna a x-a a.c., voi incasa indemnizatie de cresterea si ingrijirea copilului in suma de aproximativ 2000 RON. Intrebarile mele sunt urmatoarele:
1. Desi intentionez sa imi achit obligatiile financiare atunci cand voi avea resurse financiare suficiente, pot fi actionat in instanta intr-o perioada de, sa zicem 8 luni, pana cand ma voi reintoarce la locul de munca?
2. Pot fi executate silit bunurile mele mobile si imobile, in conditiile in care nu am garantat cu ele?
3. Daca raspunsul este da, cum vor putea determina si supune executarii silite dreptul meu de proprietate de 1/3 din imobil?
4. Intentionez sa cedez drepturile de proprietate asupra masinii si imobilului. Care este cea mai buna metoda si inatacabila, in situatia unui proces?
1-Exsta posibilitatea sa fiti actionat in instanta numai in situatia in care acumulati restante la plata creditului
2-executarea silita se intinde asupra bunurilor mobile/imobile/conturi/drepturi salariale prezente si viitoare
Executorul judecatoresc are autoriattae sa dispuna asupra caror bunuri dispune executarea asttfel incat valoarea bunului sa fie indestulatoare in raport cu debitul restant
4-Daca actul incheiat de catre dvs se dovedeste a fi facut pentru dovedirea starii de insolvabilitate fictiva prin care sa creati creditorului un prejudiciu,daca se dovedeste frauda si complicitatea la frauda ,creditorul are dreptul legal sa promoveze actiune in instanta cu solicitarea de revocare a documentelor de instrainare a bunurilor eventual deduse executari
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Mostenire
ContSters136155
avem o casa care este impartita astfel:1/4 detin eu ,1/4 detine fratele meu si jumatate este a mamei mele aceasta parte provine din mostenire dupa moartea ... (vezi toată discuția)
Executare silita
manuela76
In 2008 am luat un credit( 100.000 CHF) pt achizitioanrea unui apartament iar acum datorita reducerilor salarilor cu 25% si cresterea CHF -ului nu mai pot ... (vezi toată discuția)