avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1906 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Recursul.
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Recursul.

Sotul meu a depus o petitie la o institutie publica, in vederea rezolvarii a unor probleme ce tin de institutie. Institutia nu i-a raspuns in termenul legal prev. de lege, astfel sotul meu a dat in judecata institutia pe Legea Contenciosului administrativ nr. 554/2004.

A avut loc procesul, iar instanta i-a admis cererea, prin care a respins acțiunea formulata de sotul meu. Sotul are drept de a face recurs in 15 zile.

Daca i-a admis cererea, de ce i-a mai fost respinsa acțiunea formulată de către sot? La formularea recursului, trebuie achitata o taxa judiciara de timbru, sau este scutit?
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 12:34, 20 Iunie 2017
Este de neinteles, daca a admis cererea sotului dvs.nu avea cum sa respinga actiunea sotului dvs???!!! Recursul se timbreaza conf.art.24 OUG nr.80/2013 privind taxele judiciare de timbru raportate la art.16 din OUG nr.80/2013 privind taxele judiciare de timbru.
Tocmai asa s-a si intamplat, s-a admis cererea, dar s-a respins actiunea.
Daca nu se intampla asa, nu mai intrebam pe aici in forum.

Ce este de facut?
Formulati recurs conf.art.20 din Legea nr.554/2004 a contenciosului administrativ.
danpopescu2011 a scris:

Recursul se timbreaza conf.art.24 OUG nr.80/2013 privind taxele judiciare de timbru raportate la art.16 din OUG nr.80/2013 privind taxele judiciare de timbru.



:-/ Recursul se timbreaza?

Legea 544/2001, Actualizata 2016, privind liberul acces la informatiile de interes public:

Art. 22
(1) In cazul in care o persoana se considera vatamata in drepturile sale, prevazute in prezenta lege, aceasta poate face plangere la sectia de contencios administrativ a tribunalului in a carei raza teritoriala domiciliaza sau in a carei raza teritoriala se afla sediul autoritatii ori al institutiei publice. Plingerea se face in termen de 30 de zile de la data expirarii termenului prevazut la art. 7.
(2) Instanta poate obliga autoritatea sau institutia publica sa furnizeze informatiile de interes public solicitate si sa plateasca daune morale si/sau patrimoniale.
(3) Hotararea tribunalului este supusa recursului.
(4) Decizia Curtii de apel este definitiva si irevocabila.
(5) Atat plangerea, cat si recursul se judeca in instanta, in procedura de urgenta, si sunt scutite de taxa de timbru.

:P
Da, recursul se timbreaza.Petitonarul a actionat institutia publica conf.Legii nr.554/2004 privind contenciosul administrativ si nu Legii nr.544/2001 privind liberul acces la informatiile de interes public-ptr.a fi aplicabile preved.art.22 din Legea nr.544/2001,ca atare cererea fiind intemeiata pe Legea nr.554/2004 privind contenciosul administrativ sunt aplicabile preved.art.16 din OUG nr.80/2013 privind taxele judiciare de timbru care, se refera in mod expres la cererile introduse de cei vatamati in drepturile lor printr-un act adminsitrativ sau prin refuzul nejustificat al unei autoritati administrative de a le rezlova cererea referitore la un drept recunoscut de lege[Art.1 din Legea nr.554/2004 privind contenciosul administrativ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Timbrajul în litigiile având ca obiect refuz comunicare informatii de interes public crs55 crs55 Buna ziua Ma confrunt cu urmatoarea problema: Am actionat in judecata o institutie care a refuzat comunicarea unor informatii de interes public, dupa ... (vezi toată discuția)
Cum se procedeaza in contencios administrativ cand nu ti se raspunde la o cerere Just-drept Just-drept Buna seara, Am depus o cerere la o institutie publica, iar eu nu am primit un raspuns. Stiu ca cf. art. 8 din OUG 27/2002, institutiile publice au ... (vezi toată discuția)
Cine plateste cheltuielile de judecata? Sever Simion Sever Simion Daca dau in judecata primaria si sectia de politie pentru ca nu au raspuns in termen legal la petitii si castig, vor plati cheltuieli de judecata? Cine le ... (vezi toată discuția)