avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 821 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort

Buna ziua,sotia mea a introdus la Judecatorie cererea de divort dupa 20 de ani de la cununia civila.Mentionez ca eu nu sant de acord cu divortul.De la inceputul casniciei locuim impreuna cu cei 2 copii majori intr-o casa al carei proprietar este socrul meu.Dupa incheierea procesului de divort am dreptul sa locuiesc in continuare in aceasta casa sau voi fii obligat de instanta sa parasesc domiciliul.Mentionez ca nu am in proprietate alt imobil si nu am nici posibilitatea sa locuiesc cu chirie din motive financiare. Va multumesc anticipat pentru raspunsuri....!
Cel mai recent răspuns: radu 72 , utilizator 12:03, 11 Iunie 2017
Daca cere evacuarea veti fi si evacuat.Socrii trebuie sa ceara evacuarea nu sotia.
Depinde cum va veti intelege si daca vor fi de acord sa mai locuiti.
Va multumesc pentru raspuns,daca eu nu sant de acord cu divortul,ea in prealabil neavand o discutie cu mine inainte de a merge la tribunal sa depuna dosarul de divort,se poate pronunta acesta din prima sedinta....? Vom fi chemati la mediere....?
Cand ma voi putea informa in legatura cu dosarul de divort,dupa primirea citatiei de la Judecatorie...?
Ultima modificare: Duminică, 14 Mai 2017
gi-jane2, moderator
Instanta va admite actiunea de divort daca motivele invocate si probate de reclamanta dovedesc ca aceasta casnicie nu mai poate continua.
Instanta o sa va comunice un exemplar al actiunii insotit de inscrisurile depuse de reclamanta si veti avea un termen de 25 de zile de la comunicare sa formulati intampinare si optional o cerere reconventionala.
Pe calea intampinarii aveti posibilitatea sa va aparati si sa propuneti probe in sustinerea apararii si combaterea actiunii promovate.
Dupa formularea intampinarii de catre dvs,, aceasta se va comunica reclamantei care va avea la dispozitie un termen de 10 zile pentru a formula un raspuns la intampinarea dvs.
Dupa expirarea acestui termen, instanta va fixa primul termen de judecata intr-un termen de cel mult 60 de zile, termen despre care veti fi informat cu ocazia citarii.
Daca apreciati ca nu va puteti apara singur, aveti posibilitatea sa va angajati un avocat.



buna ziua,daca unul din soti paraseste domiciliul comun inainte de pronuntarea definitiva a acestuia,poate avea consecinte in vre-un fel la sedintele de judecata...?
buna ziua,tot in legatura cu acest subiect va rog sa imi spuneti: raspunsul la intampinare facut de sotie,in cazul acesta de reclamanta,il voi primii eu personal in calitate de parat sau o sa il depuna la dosar....? In intampinare am scris ca sant de acord cu divortul,dar as avea nevoie ca sa nu se pronunte de la prima infatisare deoarece inca nu mi-am gasit o locuinta unde sa ma mut .Care ar fi modalitatea de a amana pronuntarea divortului macar pana in septembrie....?V a multumesc anticipat pentru raspunsuri....!

Alte discuții în legătură

Cerere reconventionala C.POP C.POP Am fost chemat in judecata de sotie(divort) la domiciliul parintilor ei unde locuieste flotant, invocand ca am locuit impreuna acolo,iar eu am parasit ... (vezi toată discuția)
Divort iulianbi iulianbi Dupa 14 ani,impinsa de familie,sotia mea a decis sa divorteze.Cum inca mai cred ca exista o sansa,i-am spus ca nu sunt de acord cu asta.Mi-a luat ... (vezi toată discuția)
Divort fara copii ( pentru motiv ca nu vreau cetatenie dubla ) SPavel SPavel Buna ziua! La inceputul luni Noiembrie 2014 sotia a introdus o cerere de divort ( fara copii )dupa 32 de ani de casatorie , prin care a solicitat desfacere ... (vezi toată discuția)