avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1103 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Comunicarea intampinarii intr-un proces cu politia ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Comunicarea intampinarii intr-un proces cu politia rutiera

In cazul depunerii plangerii impotriva procesului verbal intocmit de politia rutiera pentru savarsirea unei contraventii se trimite acasa intampinarea facuta de politie sau trebuie obtinuta de la arhiva judecatoriei?
Se trimite citatie ptr a raspunde la intampinare?
Dosarul apare inregistrat pe portal.just.ro si a fost solicitata judecarea in lipsa.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 11:46, 16 Mai 2017
Partea interesata are acces la documentele din dosar
Presedintele instantei dupa depunerea intampinarii de catre partea interesata,va dispune comunicarea intampinarii si intimatului, impreuna cu copiile inscrisurilor alaturate,
Intampinarea se comunica de indata partii adverse, caruia i se pune in vedere obligatia de a depune la dosar raspunsul la intampinare in cel mult 10 zile de la comunicare.
Faptul ca ai acces la dosar il cunosc.
Daca politia nu ar fi trimis intampinarea atunci dosarul ar fi fost clasat.
Ma intereseaza daca judecatoria trimite petentului intampinarea politiei impreuna cu documente sau inregistrari care sa contrazica motivele plangerii si in cat timp de la inregistrarea dosarului pe fond.
Petentul trebuie sa depuna raspuns la intampinarea politiei intr-un anumit termen in care sa depuna alte probe si sa raspunda la intampinarea politiei.

Nu este oblegatoriu ca dosarul sa fie clasat daca politia nu introduce intampinare
Obiectul plangerii il constituie actiunea promovata de catre contravenient-plangere fata de care politia in majoritatea cazurilor intelege sa formuleze intampinare
Daca intampinarea a fost formulata in termen,atunci instanta urmeaza sa comunice contravenientului documentele depuse de intimata,concomitent cu dreptul de raspuns la intampinare in termen de 10 zile de la comunicare
[ link extern ]
[ link extern ]
Un exemplar din intimpinare este trimis petentului. Raspunsul la intimpinare se consulta la dosar.
Sunt oricum 25 de zile + timpul de expediere prin posta pentru ca politia sa depuna intimpinare, asa ca acea comunicare care trebuie sa vina petentului dureaza..
Ultima modificare: Duminică, 14 Mai 2017
latka, utilizator
cyan a scris:
In cazul depunerii plangerii impotriva procesului verbal intocmit de politia rutiera pentru savarsirea unei contraventii se trimite acasa intampinarea facuta de politie sau trebuie obtinuta de la arhiva judecatoriei?

Da, instanţa vă va trimite întâmpinarea şi eventualele acte depuse de intimat. Nu există un termen de comunicare a întâmpinării în raport de data înregistrării cauzei la instanţă.

cyan a scris:
Se trimite citatie ptr a raspunde la intampinare?

Întâmpinarea şi actele sunt trimise împreună cu un act intitulat "Comunicare Adresă", act prin care instanţă vă va pune în vedere ca, într-un anumit termen care nu poate fi mai mare de zece zile, să depuneţi răspuns la întâmpinare.

cyan a scris:
Daca politia nu ar fi trimis intampinarea atunci dosarul ar fi fost clasat.

Dacă poliţia nu depune întâmpinare, plângerea contravenţională nu se clasează. După expirarea termenului în care poliţia putea depune întâmpinare, instanţa fixează primul termen al cauzei şi citează părţile.

Alte discuții în legătură

Alta modalitate de a afla continutul actului depus de partea adversa latka latka Exista vreo alta posibilitate de a afla continutul actului depus de partea adversa (intimatul - politia), chiar daca in codul de procedura civila se specifica ... (vezi toată discuția)
Raspuns la intampinare (ajutor) ionutinfo ionutinfo Buna seara! Acum 2 luni circa am depus o plângere contravenţională Am primit acum prin posta o \"Comunicare la Adresa\" La care imi comunica ... (vezi toată discuția)
Este obligatorie comunicarea catre petent a documentelor depuse la instanta de intimatul ipj? cyan cyan Instanta a amânat cauza în vederea solicitarii de precizari de la intimata IPJ. Cauza a fost amana din luna mai, termenul judecarii cauzei fiind stabilit ... (vezi toată discuția)