avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Coproprietate imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Coproprietate imobil

Caz real,
Coproprietari nefiind sot-sotie, frate-sora, doar coproprietari fara legatura de rudenie intre ei, credit bancar pe ipoteca imobil inca 2 si juma, parti egale fiecare coproprietar.
Intrebare: daca unul din coproprietari vrea sa isi vinda partea se poate vinde? si in ce conditii.
Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 10:15, 23 Septembrie 2009
imobilul ipotecat nu se poate vinde
Se poate vinde dar numai cu acordul bancii in favoarea careia este constituita ipoteca si cu conditia ca cel care cumpara sa indeplineasca cerintele bancii pentru a prelua acel credit !B-)
IN cazul in care cumparatorul nu doreste preluarea creditului ci pur si simplu doreste sa cumpere direct jumatatea respectiva din imobil in indiviziune acest lucru nu se poate realiza deoarece ipoteca este constituita pe intreg imobilul fapt pentru care ar insemna sa se achite integral creditul pentru ridicarea sarcinii de la cartea funciara!:D
Eu ma declar fan Dl Mihai=D>;)
Corecta precizarea colegului Mihai , se poate instraina un bun afectat de o ipoteca, insa numai cu acordul institutiei creditoare.
;)
Daca nu este vorba despre un credit ipotecar si daca banca nu a cerut inscrierea interdictiei de instrainare, vanzarea este oricand posibila fara a exista obligatia cumparatorului de a prelua creditul.

Doar in cazul creditului ipotecar sau in cazul inscrierii interdictiei de instrainare este nevoie de acordul bancii.

Alte discuții în legătură

Vanzare apartament luat cu credit GabrielaMax GabrielaMax Buna ziua, Ma puteti informa, va rog, cu privire la procedura vanzarii unui apartament cumparat prin credit? Daca l-am achizitionat acum trei luni si ... (vezi toată discuția)
Partaj imobil ipotecat Adalbert Gabriel Gazdovici Adalbert Gabriel Gazdovici Reclamantul solicita partajarea unui imobil asupra caruia exista o inscrisa in cartea funciara o ipoteca pentru garantarea unui imprumut pe o perioada de 25 de ... (vezi toată discuția)
Interdictii imobil ipotecat luciaro luciaro daca am un imobil ipotecat si in contractul cu banca nu se precizeaza nici o interdictie in acest sens, pot sa fac modificari la imobil fara acordul( stirea) ... (vezi toată discuția)