avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 908 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Testamentul
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Testamentul

Buna ziua. Dacă intr- un testament de declară că nu sunt moștenitori rezervatari dar de fapt există un părinte de poate anula ? Nu trebuia notarul sa verifice când sa întocmit testamentul ?
Cel mai recent răspuns: Ramona rbd , utilizator 08:19, 19 Mai 2017
Se poate anula prin actiune in instanta de anulare a testamentului si respectiv a certificatului de mostenitor daca s-a eliberat,notarul avea datoria sa intrebe nu avea cum sa verifice ca, nu exista mostenitori rezervatari,de obicei testatorul declara in fata notarului public ca, nu sunt mostenitori rezervatari.
Mama poate rămâne cu moștenirea sau doar ce i de cuvine că rezervatar ?
Situatia este urmatoarea: putea sa declare orice, ca exista sau nu rezervatari, nu are importanta decat in momentul DESCHIDERII SUCCESIUNII, adica in momentul mortii celui care a lasat testamentul, pana in momentul mortii, testamentul nu naste niciun drept. Ca a declarat ca are sau nu mostenitori rezervatari nu are importanta. Notarul verifica existenta mostenitorilor rezervatari in momentul dezbaterii succesiunii, nu al intocmirii testamentului.
Idea este că în testament este trecut că nu are moștenitori rezervatari dar în realitate exista mama celei care a făcut testamentul. Cum se procedează ?
Am uitat sa specific că cine a făcut testamentul a decedat, când a întocmit testamentul nu a specificat de moștenitor, a zis că nu are.

Alte discuții în legătură

Testament autentic Georgyana22 Georgyana22 Testament autentic Bună ziua!. Am un testament autentic lăsat de la bunica și bunicul meu făcut în anul 1996. Din păcate ei au decedat,având 2 copii ... (vezi toată discuția)
Avem testament pe un teren care a fost al verișoarei mele, dar băiatul ei vrea să-l atace. Îl poate anula? TANASENASTASA TANASENASTASA verisoara mea mi_a facut mie si sotului meu testament pe bunurile ei mobile si imobile,ea are un baiat plecat.eu si sotul meu am avut grija de ea prin spitale ... (vezi toată discuția)
Moștenire dorotheea dorotheea 2 persoana, sot si sotie, detin un apartament, 50%ficare. Cei 2, au o fata si o nepoata din partea fetei lor. Inainte de Revolutie, din cauza zvonurilor ... (vezi toată discuția)