avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 904 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Testamentul
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Testamentul

Buna ziua. Dacă intr- un testament de declară că nu sunt moștenitori rezervatari dar de fapt există un părinte de poate anula ? Nu trebuia notarul sa verifice când sa întocmit testamentul ?
Cel mai recent răspuns: Ramona rbd , utilizator 08:19, 19 Mai 2017
Ataccati testamentul in instante, urmand ca in urma dezbaterilor sa se stabileasca mostenitorii si cotele respective.
Ramona rbd a scris:

Am uitat sa specific că cine a făcut testamentul a decedat, când a întocmit testamentul nu a specificat de moștenitor, a zis că nu are.



e posibil sa nu fi stiut exact ce sunt mostenitorii rezervatari ...

mama poate ataca testamentul in limita rezervei
Va multumesc. As mai avea o întrebare. Certificatul de moștenitor de face pe baza testamentului sau cu rezervatarul cu cota care i de cuvine ? Notarul a zis că rezervatari ai revine 1/6 dar ea nu e de acord ? Ce e de făcut ? Notarul nu poate întocmi actele ? Va mulțumesc !!!
Nu conteaza daca e de-acord sau nu. Conteaza ce spune legea. Rezervatarul poate doar sa atace testamentul in baza si doar in limitele dreptului sau conferit de lege.
Ce cota parte are mama in urma decesului fiicei dacă există testament 1/6 cum a zis notarul ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament autentic Georgyana22 Georgyana22 Testament autentic Bună ziua!. Am un testament autentic lăsat de la bunica și bunicul meu făcut în anul 1996. Din păcate ei au decedat,având 2 copii ... (vezi toată discuția)
Avem testament pe un teren care a fost al verișoarei mele, dar băiatul ei vrea să-l atace. Îl poate anula? TANASENASTASA TANASENASTASA verisoara mea mi_a facut mie si sotului meu testament pe bunurile ei mobile si imobile,ea are un baiat plecat.eu si sotul meu am avut grija de ea prin spitale ... (vezi toată discuția)
Moștenire dorotheea dorotheea 2 persoana, sot si sotie, detin un apartament, 50%ficare. Cei 2, au o fata si o nepoata din partea fetei lor. Inainte de Revolutie, din cauza zvonurilor ... (vezi toată discuția)