avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 586 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Curte comuna , acces comun .
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Curte comuna , acces comun .

Buna ziua . Eu locuiesc intr-un imobil [ la curte ] in care mai este o persoana caruia i-am acceptat intrarea prin curtea mea sa poata ajunge la intrarea la casa respectivului . In acte apare o mentiune ca respectivul ar avea dreptul la un metru din curtea mea ! Cum il pot obliga sau ce modalitate exista sa il pot forta sa-si faca intrare separata sa nu mai poata trece prin curtea mea ?? Cu stima .
~ Conținut șters la cerere ~
Presupun ca,este vorba despre o servitute de trecere prin curtea dvs.,daca dvs.i-ati dat acest drept de servitute de trecere nu prea mai este nimic de facut.
Actul in care apare acel metru este Contractul casei . Practic aceste acte impun ca in aceasta curte exista indiviziune !! Ce pot face ??
~ Conținut șters la cerere ~
Buna ziua . Acum am citit in clar actul de proprietate . Chestia cu 1 m intradevar nu apare in acte . Aceasta afirmatie am stiut-o verbal de la sotie careia ia fost transmisa tot verbal de la fostii parinti . Situatia se prezinta in felul urmator : Avem o intrare comuna , iar terenul din curte se afla in indiviziune . Vecinul ar avea posibilitatea sa-si faca intrare separata , asta presupunand costuri suplimenatre din partea respectivului . Acesta refuza sa-si faca intrare separata [ in urma discutiilor purtate ] ! Ce ma sfatuiti sa fac in continuare ca sa pot termina aceste incidente ???

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vinzare cu bucluc ! ajutor !! ContSters355039 ContSters355039 Am un cumparator - casa si teren . Aceasta casa , are intrarea principala pe un drum servitute de trecere si o curte interioara . Am 2/3 din terenul ce compun ... (vezi toată discuția)
Procedura cum fac actele la o casa Daniel152 Daniel152 Cum se procedeaza daca intr-o curte traiesc mai multe familii de exemplu 3 si toti sunt frati, mama lor se decide sa le faca acte pe casele lor adica sa ... (vezi toată discuția)
Teren al statului roman in curte comuna apascalau apascalau Buna ziua, Am un imobil intr-o curte comuna, in care mai exista un proprietar, precum si o parcela de teren aflata in proprietatea statului roman, ... (vezi toată discuția)