avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... VINZARE CU BUCLUC ! AJUTOR !!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

VINZARE CU BUCLUC ! AJUTOR !!

Am un cumparator - casa si teren . Aceasta casa , are intrarea principala pe un drum servitute de trecere si o curte interioara . Am 2/3 din terenul ce compun acestea . Cumparatorul practic " lipeste " aceasta proprietate de ceea ce are deja . Nu are nevoie de intrarea la care m-am referit mai sus si nici de curtea respectiva . In total ar fi cam 150 mp ce ar ramine nevinduti . Pot cere despagubire proprietarilor care ramin cu partea mea de curte si de servitute de trecere ? Ce fac eu cu terenul acesta ? Fara casa si teren nu am ce face cu ele . Acestea sunt aratate separat ca si bucati de teren in actul de proprietate pe care il detin .:O
Cel mai recent răspuns: ContSters355039 , utilizator 17:04, 15 Aprilie 2015
angela5000 a scris:

Am un cumparator - casa si teren . Aceasta casa , are intrarea principala pe un drum servitute de trecere si o curte interioara . Am 2/3 din terenul ce compun acestea . Cumparatorul practic " lipeste " aceasta proprietate de ceea ce are deja . Nu are nevoie de intrarea la care m-am referit mai sus si nici de curtea respectiva . In total ar fi cam 150 mp ce ar ramine nevinduti . Pot cere despagubire proprietarilor care ramin cu partea mea de curte si de servitute de trecere ? Ce fac eu cu terenul acesta ? Fara casa si teren nu am ce face cu ele . Acestea sunt aratate separat ca si bucati de teren in actul de proprietate pe care il detin .:O

Acest teren este in indiviziune - servitutea si curtea interioara de care nu au nevoie cumparatorii . am 2/3
Puteti sa conditionati vanzarea imobilului de achizitia partii aflate in indiviziune. Cumparatorul nu vrea sa achizitioneze si aceasta parte de proprietate intrucat nu vrea sa plateasca un pret mai mare, ati stabilit o valoare distincta pentru ea?
nu are nevoie de aceasta portiune , deoarece are intrarea proin curtea lui . Acesta anexind practic ce ii vind eu . Portiune care ramine este " peste casa " . Poate fi abandonata de catre cumparator . Il inteleg . Asi proceda in acelasi fel . Ma gindesc daca pot cere ceva de la cei care ramin in indiviziune cu ei . Eu neavind casa si teren , ramin cu aceasta portune . Nu se poate iesi din indiviziune cu aceasta portiune de teren . Aveti o idee ??

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren al statului roman in curte comuna apascalau apascalau Buna ziua, Am un imobil intr-o curte comuna, in care mai exista un proprietar, precum si o parcela de teren aflata in proprietatea statului roman, ... (vezi toată discuția)
Cale de acces in indiviziune asavinei asavinei Locuiesc in aceeasi curte cu socrii mei, iar calea de acces spre locuinta mea era prin curte la ei, tacit. Eu am acte pe o portiune de teren de 2 m langa gard, ... (vezi toată discuția)
Proprietate???? iulieant iulieant Doi frati (A si B) detin un teren in indiviziune comuna pe care sunt construite 2 case. Buna ziua.. In anul 1964 instraineaza 1 casa si o parte din teren ... (vezi toată discuția)