avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 516 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... proprietate????
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

proprietate????

Doi frati (A si B) detin un teren in indiviziune comuna pe care sunt construite 2 case.
Buna ziua..
In anul 1964 instraineaza 1 casa si o parte din teren unui ins ( C ) dar ramin in aceiasi curte in indiviziune comuna, in anul 1984 (C) vinde la altcineva (D), terenul ramane in indiviziune comuna in continuare, dupa care (A si B) decedeaza si ramane un mostenitor (E).
Dupa revolutie in 1992 mostenitorul (E) vinde si el lui (F), dar de data asta actul nu mai specifica indiviziunea comuna cu (D) si asa (F) devine proprietar pe intreaga suprafata mai putin casa lui (D) care ramane fara intrare.....
Ce este de facut??????
Multumesc anticipat........
Cel mai recent răspuns: iulieant , utilizator 19:27, 18 Noiembrie 2009
Este o algebra idioata in masura in care, cineva stie ceva despre ceva ce inseamna drept de prorietate si posteaza o situatie de servitute pe acel drept de proprietate si... a.s.m.d! De fapt ce vreti, domnule?
Eu sunt (D) si vreau sa ma duc acasa, pentru ca (F) a trecut prin fals terenul care era in indiviziune comuna pe actul lui de proprietar, ce e asa greu de priceput....
Dar poate o sa-mi cumpar elicopter si pe urma nu va mai fi nevoie sa trec....
Acum a-ti priceput domnule????
probabil o servitute
buna seara!
as vrea sa stiu ce scrie in contractul dvs de v/c.
la momentul anului 1984 nu se puteau face instrainari asupra terenurilor.
dar odata instrainta casa era normal sa vi se transmita si un drept de folosinta asupra ternului pe toata durata de existenta a constructiei.
oricum E nu putea instraina mai mult decat avea de la autorul lui.
Buna...
In actul de vinz-cumparare este specificat: suprafata de 583 m aferenta celor 2 case este in indiviziune comuna, dar in actul lui (F) este trecuta toata suprafata si nu se specifica nimic de indiviziunea comuna ... si asa am ramas cu casa pe o insula in oceanul vecinului....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eroare in cartea funciara DaviDinea DaviDinea Salut prieteni. Am cumparat in anul 2000 o casa in Cluj N.Terenul pe care se afla casa era in indiviziune cu alti 2 proprietari care locuiau in alta casa in ... (vezi toată discuția)
Iesirea din indiviziune NeamtuAurel NeamtuAurel am o proprietate,iar trecerea la aceasta proprietate se face printr-o curte comuna in indiviziune lata de 3,75 m si lunga de 10 m,suntem 3 proprietari si avem ... (vezi toată discuția)
Vinderea unei bucati din teren dragonu1985 dragonu1985 buna ziua. am o bucata de teren de 2700mp as vrea sa vand o bucata de 100 mp unui vecin pentru a avea aces la gradina lui. din informatile lui am putea face ... (vezi toată discuția)