avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 743 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Calcul venit mediu pentru caz social
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Calcul venit mediu pentru caz social

Salut,

Pentru calculul încadrării la caz social pe motiv de venituri sub salariul minim pe economie se cere calcularea acestei valori din veniturilor tuturor membrilor familiei.

În cazul meu, părinții mei locuiesc împreună cu sora mea însă eu m-am mutat de foarte mult timp dar buletinul a rămas cu domiciliul acolo. Din păcate am avut viza de flotant până la sfârșitul anului trecut însă anul acesta nu mi-am mai făcut din alte motive (m-am mutat des și locuiesc doar temporar). Știu că viza de flotant se face atunci când stai 15+ zile însă eu am tot sărit peste partea asta ca să nu o tot schimb...

Până acum sora mea a beneficiat de ajutoarele de caz social, însă întrebarea este dacă aplică și anul acesta, și calculul de venit îl face între ei 3 (părinții + ea), pot exista probleme datorită mie? Se poate verifica că eu am adresa din buletin acolo și prin urmare să presupună (cineva) că și eu locuiesc acolo cu toate că de fapt, probabil considerat ilegal, locuiesc în altă parte? Ar putea să îi refuze sau retragă ajutorul social ei sau doar aș fi eu obligat să aduc cumva dovada faptului că locuiesc în altă parte?

Prin acte ei trebuie să includă o declarație cu componența familiei și veniturile, deci într-un fel ei nu prea au de unde să știe ce fac eu (am sau nu am viza de flotant) dar legal nu știu cum sunt văzute lucrurile.

Alte discuții în legătură

Casatoria cu viza de flotant georrgyana georrgyana Buna ziua, sunt nascuta in Constanta dar acum 8 ani m-am mutat in Bucuresti si acum am buletin de Bucuresti. In luna ianuarie as dori sa fac cununia civila in ... (vezi toată discuția)
Viza de flotant sau domiciliu hamaadali hamaadali Am cumparat de la parinti un apartament dar in tot acest timp s-au gandit ei ca a nu a fost un lucru bun vanzarea acestuia si au incercat de multe ori sa il ... (vezi toată discuția)
Este obligatoriu sa imi schimb buletinul dupa achizitia unei locuinte ? alchemist alchemist Salut, In acest moment locuiesc in Bucuresti si am buletinul pe adresa apartamentului parintilor (unde si locuiesc) insa in curand voi achizitiona un ... (vezi toată discuția)