avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită greseala executorului in recuperarea creantei
Discuție deschisă în Executare silită

greseala executorului in recuperarea creantei

Buna ziua ! Am revenit pe acest forum dupa luni bune cu o problema veche de care am crezut ca am scapat insa se pare ca nu . In 2011 , un camion al firmei unde lucrez a fost amendat ptr lipsa rovinetei . Patronul a platit la acea vreme amenda , dar a refuzat sa plateasca si acea taxa de cca 700 euro cu titlul de despagubire ( ulterior aceasta a fost scoasa din lege , dar ptr ca nu am contestat-o in instanta nu am putut beneficia de modificarile legislative favorabile)
Astfel , ne-am ales cu o somatie de plata + titlul executoriu , etc de la un BEJ care desi avea procesul verbal de contraventie atasat la dosar , a pretins ca si plata DOAR suma de 28 euro , in loc de 700 euro . Asta se intampla in martie 2012 cand , de ce sa mint , ne-am bucurat de eroarea executorului si am platit doar acei 28 euro pe care ii ceruse. Am primit chitanta si am sperat sa ...avem noroc.
Anul acesta , dupa mai bine de 5 ani , acelasi executor , revine cu un proces verbal prin care explica ce s-a intamplat ( ca dintr-o greseala au solicitat doar 28 de euro , pe cand creanta conf p/v de contraventie era de 700 euro ) si ma someaza sa platim diferenta pana la 700 euro plus binenteles cheltuielile lui de xecutare .
Intrebarea mea este urmatoarea : este facuta in termen pretentia executorului ? Sau la aceste situatii , exista prescriere gen 3 , 5 ani ?
In functie de raspuns , imi puteti indruma pasii cu ce trebuie sa fac , si in termen de cate zile de la primirea somatiei ?

Va multumesc si inca o data toata consideratia mea ,pentru cei care isi mai gasesc timp sa citeasca si sa raspunda nevoilor noastre .
Numai bine !
Cel mai recent răspuns: Klara77 , utilizator 22:31, 14 Mai 2017
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executorul face o somatie de plata cu greseli Klara77 Klara77 Buna ziua ! Am primit de la un executor , o comunicare prin care sunt somat sa platesc la el ,la birou,o suma reprezentand c/val taxa despagubire ( ptr ... (vezi toată discuția)
Cnadnr /tarif despagubire factura cu tva Klara77 Klara77 Buna ziua ! In 2011 , am avut trei procese verbale de contraventie pentru lipsa rovinetei . Am platit amenda propriu zisa , dar am refuzat sa platesc ... (vezi toată discuția)
Somatie mihaela495 mihaela495 Am avut o amenda pentru lipsa rovineta. Am achitat amenda dar nu am achitat si contravaloare tarif despagubire rovineta. Constatarea a fost facuta in data de ... (vezi toată discuția)