avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 242 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... carte de munca 1996
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

carte de munca 1996

Daca am lucrat in invatamant ca titular in perioada 1996-2000 iar in urma demisiei mi am ridicat cartea de munca de la scoala respectiva si in prezent nu o mai am, ce act as putea obtine care sa inlocuiasca pierderea ei ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:58, 15 Mai 2017
Buna ziua!

Faceti o cerere la ITM si vi se elibereaza o adeverinta de vechime.

Numai de bine!
MEG
Va multumesc mult !
Eronat .. ITM-urile nu detin arhiva unitatilor de stat , prin urmare, solicitarea dvs nu va fi solutionata de catre ITM.
Sa stiti ca nu am vorbit "din carti". Asa am facut eu o cerere, pt intreaga vechime lucrata. Am avut nevoie de ea pt un dosar si nu aveam cartea de munca.
Este posibil sa fie situatii diferite in functie de judet?

Later edit: Haideti ca am cautat adeverinta mea, ca sa nu ramana informatia "in coada de peste". Este eliberata de Casa Judeteana de Pensii, Directia Economic, Stagii de cotizare si Arhive. Eu am depus cererea in cladirea cunoscuta in Constanta sub numele generic de ITM. Presupun ca sunt mai multe institutii care impart aceeasi cladire, de unde si informatia incompleta. Imi cer scuze pt eventuale neplaceri.
Freelis, multumesc de atentionare! [:)
Nu confundati adeverinta de stagiu de cotizare cu adeverinta de vechime.

Adeverinta de stagiu de cotizare se elibereaza numai de catre Casele Teritoriale de Pensii, iar adeverintele de vechiem se elibereaza, dupa caz, de angajatori, fostii angajatori , lichidatorii judiciari , detinatorii legali ai arhivei , ITM pentru sectorul privat - perioada 1990 pana la 01.01.2011.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare carte de munca kissmy09 kissmy09 buna ziua ! va rog sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns la urmatoarea intrebare' daca sediul intrepriderii in care mi-am desfasurat activitatea in anul ... (vezi toată discuția)
Va salut! casa județeană de pensii eliberează stagiul de cotizare ... Mareș231 Mareș231 Va salut! Casa județeană de Pensii eliberează stagiul de cotizare din anul 2000! ?Sunt militar, am adeverință cu vechimea de la ITM, dar mi ar trebui și ... (vezi toată discuția)
Buna seara, prin ce document poate fi dovedita vechimea in munca, ... Denisa7 Denisa7 Buna seara, Prin ce document poate fi dovedita vechimea in munca, pentru perioada 2010-2013, in situația in care nu detin adeverinta de la angajator, iar ... (vezi toată discuția)