avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 271 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale SRL sau I.I.
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

SRL sau I.I.

Buna,
As dori daca se poate sa ma lamuresca cineva daca se poate trece de pe SRL pe Intreprindere Individuala sau MicroIntreprindere.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: emilia_tso , utilizator 07:46, 23 Septembrie 2009
Nu exista o astfel de posibilitate, intrucat legea 31 /90 ( a societatilor comerciale) prevede doar transformarea societatilor dintr-o forma in alta ( de exemplu, SA in SRL, etc.) Nu va ramine decat sa suspendati, pentru inceput, activitatea SRL-ului pe care il aveti, pe perioada maxima de trei ani si sa infiintati un PFA, costurile fiind de aprox. 200 lei; ulterior, poate se vor simplifica procedxurile de desfiintare a unei societati comerciale sau, eventual, o veti puteti cesiona unei terte persoane.
www.avocatnet.ro/content/art...
Asa cum v-a explicat si Diana nu se poate transforma o societate cu raspundere limitata intr-o intreprindere individuala!B-)
Pr intrepridere individuala nu, dar microintreprindere poate devenii un SRL daca indeplineste conditiile impuse de Codul fiscal.
Art. 103. - In sensul prezentului titlu, o microintreprindere este o persoana juridica romana care indeplineste cumulativ urmatoarele conditii, la data de 31 decembrie a anului fiscal precedent:

a) realizeaza venituri, altele decat cele din consultanta si management, in proportie de peste 50% din veniturile totale;

b) are de la 1 pana la 9 salariati inclusiv;

c) a realizat venituri care nu au depasit echivalentul in lei a 100.000 euro;

d) capitalul social al persoanei juridice este detinut de persoane, altele decat statul, autoritatile locale si institutiile publice.


Este foarte posibil ca SRL-ul respectiv sa fie microintreprindere...cred ca utilizatorul emilia_tso a vrut sa scrie doar intreprindere individuala...
Cele 4 conditii din atr. 103 impuse de Codul Fiscal sunt indepilnite.
Ce trebuie sa fac ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie de incetare/impozit pe profit mihaelaaaaaa mihaelaaaaaa Buna seara. Daca pe decizia de incetare a contractului de munca al ultimului salariat al unei societati este inscrisa data de 01 ianuarie (raporturile de ... (vezi toată discuția)
Microintreprindere dates.raluca dates.raluca Buna ziua, am si eu niste nelamuriri referitoare la microintreprinderi. Ele au asociati sau angajati? Ce taxe si impozite se platesc? Este la fel ca si la SC ... (vezi toată discuția)
Cum preia o intreprindere individuala un srl dragoman64 dragoman64 am un srl cu activitate comerciala magazin mixt o masina in leasing pot infiinta o intrepridere individuala cu care sa preiau srl srl urmand sa il inchid sa ... (vezi toată discuția)