avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Lumini de zi-Tagfahrlicht
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Lumini de zi-Tagfahrlicht

Buna ziua,
Conform codului rutier pe timp de zi pe drumurile...trebuie sa circuli avand lumina de drum aprinsa.
Cam de prin 2008-2009 constructorii de automobile au dotat masinile cu aceasta Tagfahrlicht-lumina pentru conducerea de zi. Constructiv sunt 2 faruri amplasate in bara din fata, asemanatoare cu reflectoarele de ceata dar diferite de acestea.In partea din spate a masinii nu se aprinde nimic.
La vest de noi aceste lumini sunt acceptate. La noi am intalnit pareri diferite.
Sunt aceste lumini acceptate si la noi ca fiind "lumina de intalnire" din codul rutier?
Cel mai recent răspuns: Corneliuz , utilizator 11:35, 17 Mai 2017
Daca autovehiculul este echipat cu faruri diurne de catre producator, nu montat de utilizatorul autovehiculului, nu mai este necesara aprinderea farurilor la circulatia pe drumurile nationale si europene.
Problema farurilor diurne era si cred ca mai este reglementata de un regulament al Comunitatii Europene.
ing. Ioan Ciobanu
Asa stiu si eu. Intrebare: Cum facem sa afle si agentii de circulatie? macar 90 %.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am mers fără faruri pe un drum cu prioritate și am lovit o mașină care avea stop (a intrat în intersecție). cine e vinovat, și ce amenzi am fi primit? Biancacopil Biancacopil Am mers pe un drum cu prioritate fara faruri si un sofer ce avea stop a intrat in intersectie eu lovindul . Ce amezi primeam ? Cine e de vina ? (vezi toată discuția)
Am fost oprit si sanctionat pentru ca, in timpul deplasarii, nu aveam luminile de intalnire aprinse opc2006 opc2006 buna ziua in loc. Timisul de Sus am fost oprit si sanctionat ca in timpul deplasarii nu aveam luminile de intalnire aprinse . Masina avea in schimb aprinse ... (vezi toată discuția)
Luminile led Nikolae1 Nikolae1 Buna ziua! De curand, am in dotare de la firma unde lucrez, un autoturism echipat cu lumini LED. Intrebarea mea este daca pot folosi doar aceste lumini, pe ... (vezi toată discuția)