avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1004 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Intabulare teren cu constructii deja intabulate
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Intabulare teren cu constructii deja intabulate

Cum se poate intabula un teren cu constructii pe el deja intabulate?

In jurul anilor 68 am cumparat impreuna cu alti 10 co-locatari o bucata de teren adiacenta blocului in care locuim pentru constructie garaje. In timpul proiectarii s-a constat ca pot intra chiar 12 garaje asadar s-au construit 12 garaje (copertine metalice - tip constructii demontabile) cu autorizatie de constructie si PV la terminarea lucrarilor. Cele 2 garaje extra au fost date unor vecini cu conditia achitarii costurilor de realizare. Dupa anii 2005 cand vecinii au inceput sa-si faca cadastru si-au facut si pe garaje inclusiv cei doi ce nu au si terenul in proprietate. In 2015, in baza chitantei de mana, a documentelor de la primarie si a martorilor in instanta am obtinut proprietatea terenului in cota indiviza toti cei 10 proprietari in vederea intabularii lui. Cadastrist-ul pe care l-am contactat ne spune ca nu putem intabula un teren cu constructii pe el deja intabulate si ca toti cei ce au apucat sa intabuleze garajele trebuie sa renunte de buna voie, sa se faca intabularea terenului ca apoi sa se refaca intabularea si ptr constructii. Problema mare este ca cei doi fara proprietate teren refuza sa renunte la intabulare. Cum putem totusi noi cei 10 proprietari intabula terenul? Noi am depus hotararea instantei la primarie dar totusi intabularea este sfanta. Multumesc anticipat pentru sprijin.

Alte discuții în legătură

Teren cu probleme mirceamarinache mirceamarinache In jurul anilor 68 am cumparat impreuna cu alti 9 co-locatari un teren adiacent blocului in care locuim pentru constructie garaje. In timpul proiectarii s-a ... (vezi toată discuția)
Aprobare constructie copertina auto ContSters148855 ContSters148855 Buna ziua, Va rog sa imi spuneti ce aprobari am nevoie pentru construirea unei copertine (un fel de garaj fara poarta) in curtea unui bloc care este asociatie ... (vezi toată discuția)
Intabulare teren +casa pimani pimani Am nevoie de un sfat pentru o intabulare. Pentru un teren obtinut in 1996 prin act de donatie, suprafata fiind de 800 de metri in acte. Pe respectivul teren ... (vezi toată discuția)