avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Pesoana selectata nu este asigurata
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Pesoana selectata nu este asigurata

Bună ziua,

Am avut o problemă medicală și mi s-a cerut cardul de sănătate.

La introducerea acestuia în programul online acesta a afișat următoarele:

* persoana selectată nu este asigurată
* persoana are card emis!

Am primit până acum drepturile salariale la zi.

Să înțeleg că angajatorul nu mi-a plătit contribuțiile pentru sănătate?

Mulțumesc,
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 18:25, 16 Mai 2017
Buna ziua. Cel mai probabil nu a platit contributiile. Din iulie 2015 retinerea si nevirarea contributiilor nu mai este infractiune, angajatorul fiind pasibil de aplicarea unei amenzi. Solicitati-i sa vireze contributiile si faceti o sesizare la ITM.
Mulțumesc,

Am fost și la Casa de Sănătate, iar cel de acolo m-a trecut ”de mână” în sistem ca și persoană asigurată, dar mi-a zis că modificarea va apare în sistem doar câteva zile după care voi apărea din nouca și neasigurat. Mi-a spus că este posibil ca angajatorul având sediul social la București (eu având domiciliul în provincie) să mă fi ”blocat” din greșeală, iar el m-a ”deblocat” provizoriu, iar eu trebuie să-mi anunț contabilitatea firmei să mă deblocheze.
Este posibil așa ceva, și ce reprezintă ”blocarea”?
Chiar și așa, pot invoca la ITM nerespectarea drepturilor din contractul de muncă?


Poate nu m-am exprimat 100% corect din punct de vedere al limbajului de specialitate, deoarece nu îl stăpânesc.
Sesizati angajatorul in scris, cu nr. de inregistrare/ data asupra situatiei create si solicitati ca astfel de momente sa nu se mai intample. Nu este problema dvs. sa aflati motivul neregulii ci al firmei impreuna cu Casa de asigurari de sanatate. Poate fi vorba de nevirarea taxei de catre firma pe numel dvs. dar si de nereguli din sistemul de evidenta al casei de asigurari. Motive se pot gasi oricand.
Daca firma nu a virat taxele este bine sa sesizati ITM in scris, cu nr. de inregistrare/ data.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributii la cas si asigurari de sanatate EddieM EddieM Buna seara, cum pot verifica daca angajatorul la care lucrez a virat contributiile aferente contractului meu de munca la asigurari sociale si la asigurarile de ... (vezi toată discuția)
Cine anunta casa de asigurare de stare de graviditate CosCatalina CosCatalina buna seara, sunt insarcinata in 25 de saptamani si tocmai am aflat ca nu figurez la casa de asigurari ca fiind insarcinata. am anuntat angajatorul de starea ... (vezi toată discuția)
Concediu medical pentru angajat al ue in romania Sylvester007 Sylvester007 Buna ziua, Ma confrunt cu o situatie ciudata,cred eu. Sotia mea, cetatean italian, rezidenta in Romania, angajata in conditii legale de munca, nu poate ... (vezi toată discuția)