avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1134 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Corectie Tva - an 2015
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Corectie Tva - an 2015

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati si pe mine intr-o speta. In urma unui punctaj intre fisa platitor de la Anaf , deconturile de Tva , jurnalul de vanzari si pe de alta parte balanta pe 4427, am constatat (soc.aplicand sistemul de TVA la incasare si de punere decont la trimestru din 2015) diferente intre:
-jurnal vanzari
-4427
-total incasari trim.
mai ales la inceputul anului 2016 cand am avut incasari cu TVA de 24 %, adica in jurnal nu se regaseste TVA-ul aferent acelui tva. La luna iunie s-a depus bilant. Intrebarea mea este cum pot sa refac jurnalele de vanzari in aceste conditii ca sa pot depune corectie pe d300?
Spe ca m-am facut destul de explicita si va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cristina_Ghe , utilizator 20:27, 16 Mai 2017
foarte greu se accepta corectie pe 300...
faceti corectiile, inregistrati corectiile in luna curenta si le declarati in 300 la regularizari.
Sa aveti clar in spate un desfasurator cat mai "dezvoltat" al acestor corectii..
Problema nu este asta, ca pot sa fac coretii la 300, problema este cum ma intorc in 2015 sa refac jurnalul de vanzari? Pt ca aici este dereglarea. Inca o data spun ca asplic sistemul de tva la incadare. Multumesc inca o data!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facturare client eronat m0nicadamian m0nicadamian In luna oct 2013 s-a facturat pe un client X si s-a incasat (mai mult decat cval facturilor, drept pt care am inregistat in 419). Corect era sa se factureze si ... (vezi toată discuția)
Corectie erori materiale decont tva camicami camicami Am primit cu intarziere doua facturi cu taxare inversa.Fiind aferente lunii decembrie 2010,am preferat sa refac balanta la decembrie,ptr.a nu trece cu ele de ... (vezi toată discuția)
Decont tva pe zero deacroxana deacroxana Am preluat contabilitatea unei firme, si pe anul 2010 ultimele deconturi sunt pe zero depuse, desi au existat operatiuni pe lunile ianuarie si februarie si ... (vezi toată discuția)