avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Restituire taxa de timbru
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Restituire taxa de timbru

Buna seara,

Intr-un dosar civil am achitat taxa de timbru pt capetele de cerere initiale si apoi am facut o cerere modificatoare prin care am mai introdus alte capete de cerere. Pentru capetele de cerere din cererea modificatoare nu am putut aduce probe la dosar, dar nici nu le-am timbrat. Instanta mi-a suspendat dosarul pentru aceste capete de cerere suplimentare si netimbrate. Daca am vazut ca nu pot aduce probele, cu o zi inainte de termenul de perimare, am facut recurs la tribunal, care apoi mi-a fost respins. Ulterior, am facut cerere de repunere pe rol, dar instanta a constatat din oficiu perimarea cererii. Acum doresc sa mi se restituie intrega taxa de timbru, pentru ca de fapt nu s-a judecat nimic din ce am timbrat. Instanta a decis ca mi se se va restitui numai jumatatea pe care am reachitat-o cand facut cererea de repunere pe rol, pentru ca nu exista conform oug 83 niciun motiv sa mi se restituie si taxa initiala, cu care "eram dator".

Vreo idee cum as putea sa fac? Ma gandesc sa arat ca a fost o eroare judiciara cand s-a suspendat dosarul pt capetele de cerere netimbrate si sa intru cumva la oug 83/2013 art. 45, al. 1, lit j) (in alte cauze expres prevazute de lege).

Multumesc,
Gheorghe

Alte discuții în legătură

Suspendare - perimare - repunere pe rol? PPPP PPPP Exista un recurs formulat de noi la un proces de pretentii ce s-a aflat in suspendare conf. 155 ind. 1 (neplata tx timbru pt. suma contestata). Dupa cele 6 ... (vezi toată discuția)
Repunere pe rol a cauzei adinutza.2008 adinutza.2008 Bun, am inteles ca trebuie sa fac o cerere de repunere pe rol a cauze cf art245 pct 1 C.proc.civ. dar in situatia in care eu sunt in recurs, la ce instanta ... (vezi toată discuția)
Cum se poate anula o cerere de recurs? catalinaciobotaru catalinaciobotaru Buna Ziua, Am deschis un proces de contestare a executarii silite pe care l-am pierdut. Pentru deschiderea acestui proces am cheltuit 7 milioane de lei ... (vezi toată discuția)