avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 889 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ce se intelege prin \"cumul de functii\" in Legea ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ce se intelege prin "cumul de functii" in Legea cadru 284/2010 ?

Buna ziua !
Daca am doua contracte de munca, la angajatori diferiti, se cheama ca am "cumul de functii" sau notiunea se aplica numai contractelor de munca la acelasi angajator/institutie publica? Care este sensul notiunii cuprinse in art 24 din Legea cadru 284/2010? De exemplu, daca am un contract de munca intr-o Universitate de stat si un contract de munca de cercetator stiintific la un Institut de cercetare stiintifica, tot de Stat, asta inseamna "cumul de functii" sau notiunea de cumul de functii se aplica numai in cadrul contractelor de munca la acelasi angajator? In Codul Muncii vad ca nu exista notiunea de "cumul" ci numai posibilitatea de a avea mai multe contracte de munca, exceptand situatiile de incompatibilitate. In proiectul de lege a salarizarii aflat la Senat se pastreaza continutul art.24 (acum art.29) deci intrebarea este nu numai de actualitate dar si, posibil, de viitor.
Cel mai recent răspuns: mic57 , utilizator 14:21, 16 Mai 2017
Daca aveti doua contracte de munca, la angajatori diferiti, se considera ca aveti "cumul de functii" .


Art.35 alin.1 din Codul Muncii avea urmatorul continut pana la modificarea adusa de Legea nr. 40/2011 :

(1) Orice salariat are dreptul de a cumula mai multe functii, în baza unor contracte individuale de muncă, beneficiind de salariul corespunzător pentru fiecare dintre acestea.
....
Multumesc!
Dar Legea cadru 284/2010 limiteaza la art 24 categoriile de functii care pot sa fie ocupate prin cumul la "functii didactice", "sanatate si asistenta sociala" si "artistice". Ar rezulta ca numai astfel de functii pot sa fie cumulate!?
In sensul , Legii nr.284/2010 raspunsul este afirmativ.
Adica, de exemplu, un cercetator stiintific intr-un Institut bugetar nu poate cumula o jumatate de norma de programator in aceeasi institutie?

freeelis a scris:

In sensul , Legii nr.284/2010 raspunsul este afirmativ.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumul functii bondocita bondocita Sunt educatoare titulara, gradul I, 24 ani vechime, dubla specializare. Pot ocupa si o catedra in invatamantul primar in aceeasi unitate scolara rin cumul de ... (vezi toată discuția)
Atributii de aceleasi functii smari smari Buna ziua! este legal ca o persoana incadrata ca si inspector , insa cu decizie de preluare atributii de director la un judet , sa preia si atributii de ... (vezi toată discuția)
Cumul de functii ANAMARIA11 ANAMARIA11 ce lege reglementeaza cum se ocupa un post vacant prin cumul de functii, ce salariu se ia in calcul, beneficiaza de concediu de odihna pentru acest post, (vezi toată discuția)