avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire cont gol
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire cont gol

Buna ziua,

Acum aprox. 1 an mi-a venit o poprire pe un cont bancar, singurul pe care il aveam la momentul respectiv, pentru o amenda de circulatie. Contul era gol, si, am observat recent ca nu mai am acces la internet banking.

Sunt plecat de 4 ani, cam tot de 4 ani este si amenda (platita a doua zi de altfel, insa nu am dus dovada etc.) si nu nu voi mai avea treaba in tara, insa trebuie sa devin asociat intr-un SRL care se va infiinta si vreau sa intreb daca firma va avea probleme din cauza mea.

Iar daca, ipotetic, as deschide un alt cont bancar - voi da de o alta poprire?

Multumesc in avans.
Ultima modificare: Marți, 16 Mai 2017
alivis789, utilizator
Cel mai recent răspuns: Irina Pricop , Consilier juridic 09:37, 17 Mai 2017
Titlul este greșit, contul este blocat - nu poprit. Poprirea se face pe roadele care l-ar putea depozita contul.
Orice alt cont la oricare Bancă veți deschide, va fi blocat automat până vă veți plăti creanța pentru care sunteți executat silit.
Și 10 conturi de veți deschide la 10 bănci, toate vor fi blocate automat.
Am inteles, multumesc pentru raspuns; ma interesa raspunsul pentru cont nou doar de curiozitate, intrebarea pentru care am facut postul este > trebuie sa devin asociat intr-un SRL care se va infiinta si vreau sa intreb daca firma va avea probleme din cauza mea.
@Dapix,
Titlul este corect, contul este poprit - nu blocat.
A fi blocat inseamna ca nimic nu intra, nimic nu iese or in cazul popririi intra orice (suma de bani) de oriunde (de la debitor sau terti) si iese ce trebuie sa iasa si catre cine trebuie sa iasa.

Dapix a scris:
Poprirea se face pe roadele care l-ar putea depozita contul.

dl @Dapix, recititi si dvs propozitia de mai sus si vedeti cum suna, atat sintactic, cat si dpdv semantic. Insa, daca dvs va place, no comment!
Voiati sa scrieti "pe fructele"? Era doar partial corect si asa.

Dapix a scris:
Orice alt cont la oricare Bancă veți deschide, va fi blocat automat până vă veți plăti creanța pentru care sunteți executat silit.

NU exista nimic automat, deoarece in spatele oricarui act de procedura sta o hartie, iar in spatele hartiei sta un pix, iar in spatele pixului sta un om care are un cap intre doua urechi, samd

@alivis789, teoretic n-ar trebui sa aveti probleme, practic este posibil sa aveti mici neplaceri (desi este putin probabil). Acum, asa din exterior, ma intreb si eu, cat de mare este amenda aia ca sa constituie un impediment serios privind ingrijorarea dvs pentru deschiderea unei firme ...firma o deschideti pentru ani de aici inainte si veti avea de plata inzecit fata de cat este o amenda de circulatie.
alivis789 a scris:

Am inteles, multumesc pentru raspuns; ma interesa raspunsul pentru cont nou doar de curiozitate, intrebarea pentru care am facut postul este > trebuie sa devin asociat intr-un SRL care se va infiinta si vreau sa intreb daca firma va avea probleme din cauza mea.

numai daca veti avea ceva trecut in cazierul fiscal, altfel, NU

Dapix a scris:

NU exista nimic automat, deoarece in spatele oricarui act de procedura sta o hartie, iar in spatele hartiei sta un pix, iar in spatele pixului sta un om care are un cap intre doua urechi, samd

Poprirea nu e chiar automata ... se produce periodic, la un anumit numar de zile, datorita raportarilor pe care bancile le fac la ANAF si, in consecinta, a actiunilor ANAF-ului intreprinse ca urmare a acestor raportari; cu alte cuvinte, daca aveti o poprire pe un cont gol si deschideti un alt cont la o alta banca in care puneti niste bani, acest din urma cont va fi si el poprit insa nu imediat, depinzand de data la care il deschideti; cum spuneam, exista o periodicitate (bilunara, daca nu ma insel) cu care ANAF-ul trimite popririle catre banci; banca va raporta contul descis, ANAF se va sesiza si va pune poprire; automatismul e un pic intarziat, sa zic asa :)

Alte discuții în legătură

Poprire cont- pt neplata impozit finante lucaamval lucaamval Buna ziua, Am primit înștiințarea de la banca ca mi-a fost poprit contul pt neplata impozitului pe profit pt un PFA. Valoarea poprita este ... (vezi toată discuția)
Poprire pe cont duta4444 duta4444 Am fost plecat din tara, iar la intoarcere am constatat ca am poprire pe un cont bancar, de altfel si singurul cont pe care il am. Contul era gol, iar la o ... (vezi toată discuția)
Poprire cont persoane juridica anaf Ana84maria08 Ana84maria08 Buna ziua Am un cont deschis la banca care este poprit cu o suma ce nu mi mai permite sa continui activitatea. Daca fac un alt cont la alta banca ,mi se va ... (vezi toată discuția)