trebuie sa achit taxa de timbru pentru divort si taxa de timbru pentru partaj.
avocata m-a trimis la cec (sector 2). cec nu poate incasa taxele pentru ca nu a semnat conventia necesara cu trezoreria (asta numai in sectorul 2!).
m-au trimis la directia taxe si impozite sector 2. nici eu nu au vrut sa incaseze, m-au trimis la posta. la posta nici gand (mai aveam putin si ma luau la bataie), m-au trimis la starea civila sector 2. cei de acolo (pe buna dreptate...mi-au ras in nas). azi am fost la alt oficiu postal...aceeasi poveste.
in concluzie, vreau sa divortez - nimeni nu-mi incaseaza taxele.
ma poate sfatui cineva unde pot plati totusi aceste taxe???
multumesc anticipat.
"Statul incurajeaza casatoria, nu si divortul." Suna a comunism? Birocratia cu care te confrunti te poate ajuta sa te razgandesti. Daca totusi esti sigura ca vrei sa divortezi, mai ai ceva drumuri de facut, bani de dat, cheltuieli de judecata, etc..
Eu le platesc electronic.
Pentru sectorul 2 contul unde trebuiesc facute platile este
SECTOR 2
RO35TREZ70221340202XXXXX
deschis la Trezoreria Sector 2
COD FISCAL 13811802
nu suna comunist..suna foarte normal. am luat aceasta decizie dupa cativa ani de framantari, in care am facut tot ce era omeneste posibil. nu imi este usor, dar pur si simplu nu mai exista o casnicie pe care sa o salvez.
multumesc pentru raspuns.
aceste taxe le puteti plati chiar in incinta judecatoriei , la subsol .
platile se vor face in contul judecatoriei sectorului 2 , cu mentiunea : taxa de timbru pt divort, respectiv partaj .
avocata ar fii trebuit sa va indrume in acest sens , " nu sa va lase in ceata ":stunned:
da corect, avocata ar fi trebuit sa ma indrume, insa o inteleg si pe ea: cec-ul doar de o luna nu a semnat conventia cu trezoreria si exact in sectorul meu. pentru ca la celelalte sectoare, convetiile sunt semnate si incaseaza aceste taxe fara probleme.
pana la urma, avocata nu e obligata sa stie ce conventii are cec-ul semnate sau nu.