avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1131 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Taxa de timbru divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Taxa de timbru divort

trebuie sa achit taxa de timbru pentru divort si taxa de timbru pentru partaj.
avocata m-a trimis la cec (sector 2). cec nu poate incasa taxele pentru ca nu a semnat conventia necesara cu trezoreria (asta numai in sectorul 2!).
m-au trimis la directia taxe si impozite sector 2. nici eu nu au vrut sa incaseze, m-au trimis la posta. la posta nici gand (mai aveam putin si ma luau la bataie), m-au trimis la starea civila sector 2. cei de acolo (pe buna dreptate...mi-au ras in nas). azi am fost la alt oficiu postal...aceeasi poveste.
in concluzie, vreau sa divortez - nimeni nu-mi incaseaza taxele.
ma poate sfatui cineva unde pot plati totusi aceste taxe???
multumesc anticipat.
Si totusi crezi ca nu mai exista deloc dragoste intre voi?Eu zic totusi sa mai stati si sa va acordati un timp caci dragostea nu moare niciodata!
Ai si tu dreptate, Bogdan. Dar se aplica doar in cazul in care a fost intr'adevar macar un dram de dragoste intre parti. Daca insa, din pacate, la una dintre parti a fost , poate , doar interes, atunci, chiar nu mai e nimic de facut, desi, cum spune anamaria,a facut tot posibilul ca sa'si salveze casnicia.
Anamaria , si eu sunt divortata, insa nu a trebuit sa umblu eu ca sa platesc vreo taxa,nici ptr divort,nici ptr partaj.Nu fie cu suparare ptr d'nele si d'nii avocati,insa, dumnealor isi primesc onorariul,uneori destul de piperat,atunci sa'si faca treaba ca lumea, pana la sfarsit.D'na avocat pe care ati angajat'o, ar fi trebuit sa se ocupe de tot si nu sa va trimita pe dv, care habar nu aveti pe unde trebuie sa umblati ca sa rezolvati problemele cu taxele. Avocatii se lovesc de astea in fiecare zi,de nu stiu cate ori pe zi,poate, ptr ca asta le e meseria,noi , insa, nu.O data in viata, poate. Bafta
Doamna Spiridon, poate cand ati divortat dvs nu a fost nevoie ca sa alergati pentru a achita taxa de timbru. Intre timp lucrurile s-au complicat in ceea ce priveste achitarea taxei de timbru. Aceasta, conform noilor reglementari, trebuie sa fie achitata la domiciliul persoanei fizice (n.b. si nu la domiciliul avocatului). Asta pe de o parte. Pe de alta parte, clientul nu ii achita un onorariu avocatului pentru ca sa alerge si sa plateasca taxe de timbru. Avocatul are alta menire. Avocatul nu are "meseria" sa plateasca taxe de timbru, asa cum reiese din mesajul dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tribunalul bucuresti/ unde taxa de timbru ? calin_andrei calin_andrei Salut, Dosarul este la Tribunalul Bucuresti, reclamanta are sediul in alt oras; unde pot sa platesc taxa de timbru in Bucuresti? La ceva taxe locale? Si ... (vezi toată discuția)
Taxa judiciara de timbru mioara54 mioara54 Buna ziua,am o intrebare si va rog frumos daca ma puteti ajuta cu un raspuns.Subsemnata sint din Bucuresti si trebuie sa platesc o taxa judiciara de timbru ... (vezi toată discuția)
Taxa timbru divort florance01 florance01 unde se achita taxa de timbru pentru divort? ma intereseaza pentru sectorul 5. multumesc anticipat! cu deosebita consideratie! (vezi toată discuția)