Buna ziua
Pe data de 1 februarie a.c am fost concediat de la colegiul la care eram angajat ca pedagog de 4 ani de zile.
Mentionez ca nu am avut abateri disciplinare , pe anul 2016 am avut calificativul bine , singura abatere in ghilimele.
Firul evenimentelor pe scurt.
Pe 13 decembrie 2016 , am lipsit 15 minute din timpul de lucru , in acest timp in camin s a produs un incident in sensul ca un elev ameninta ca se sinucide.
La poarta aparusera rudele copilului , care negasindu ma ,m-au amenintat ca vor face tot posibilul ca sa fiu concediat.
Evenimentul s a rezolvat , elevul nu a patit nimic .
De a doua zi Directoarea mi a cerut insistent demisia.
Eu nu mi am prezentat demisia si amenintarile au fost zilnice.
Fara sa fiu informat, pe data de 20 decembrie 2016, s a numit o comisie de cercetare prealabila.
Pe perioada vacantei de iarna caminul se inchide, elevii cazati pleaca toti acasa, chiar inainte de vacanta de iarna 22 decembrie 2016 - 11 ianuarie 2017.
Cererea de recuperare si CO am dus-o pe 28 decembrie , secretara mi-a dat-o inapoi sa o aduc pe 3 ianuarie , ca era pe picior de plecare .
Deci cererea mea de concediu a fost inregistrata pe 3 ianuarie 2017.
Pe data de 11 ianuarie primesc 2 convocari pt comisia de disciplina , una pentru evenimentul dein 13 decembrie si una pentru absente nemotivate in perioada 22 decembrie- 11 ianuarie.
Pentru prima convocare primesc avertisment scris, iar pentru absente nemotivate ,
desfacerea contractului de munca pe motiv de indisciplina.
Mentionez ca intr adevar cererea de concediu am depus o efectiv pe 3 ianuarie, din prostie ,pentru ca asa mai facusem si in anii precedenti si nu fusese o problema.
Acuma fiind alta situatie , nu am constientizat nici un moment ca pot primi absente nemotivate cand scoala e in vacanta si elevii cazati erau acasa.
3 avocati mi au zis ca nu prea am sanse , acuma sunt la prima infatisare si instanta a cerut interogatoriu pentru parata.
As vrea o parere obiectiva asupra cazului si daca ma ajuta faptul ca inspectoratul nu mi-a raspuns de 2 luni la memoriul in care am prezentat 15 fotografii ale condicii falsificate si stesaturi cu pasta , persoane care nu semneaza etc..
Daca ma ajuta faptul ca parata nu se prezinta la proces.
Daca ma ajuta faptul ca administratorul care a intocmit referatul de cercetare , scrie in 2016 de 2 ori anul 2017 iar nici unul din membrii comisiei de disciplina nu sesizeaza .
Daca sa insist asupra faptului ca eu am depus 3 cereri de CO pentru mine si pentru subordonatii mei pe 3 ianuarie. aceste cereri au fost rupte , cei 2 le au refacut si au fost inregistrate pe 16 ianuarie dar cu data de 21 decembrie 2016 retroactiv.
N-am martori pentru ca cei din scoala fac ce le spune directoarea.
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns:
nicusorco , utilizator
13:38, 16 Mai 2017