avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 836 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CONCEDIERE DISCIPLINARA
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CONCEDIERE DISCIPLINARA

Buna ziua

Pe data de 1 februarie a.c am fost concediat de la colegiul la care eram angajat ca pedagog de 4 ani de zile.

Mentionez ca nu am avut abateri disciplinare , pe anul 2016 am avut calificativul bine , singura abatere in ghilimele.

Firul evenimentelor pe scurt.

Pe 13 decembrie 2016 , am lipsit 15 minute din timpul de lucru , in acest timp in camin s a produs un incident in sensul ca un elev ameninta ca se sinucide.

La poarta aparusera rudele copilului , care negasindu ma ,m-au amenintat ca vor face tot posibilul ca sa fiu concediat.

Evenimentul s a rezolvat , elevul nu a patit nimic .

De a doua zi Directoarea mi a cerut insistent demisia.

Eu nu mi am prezentat demisia si amenintarile au fost zilnice.

Fara sa fiu informat, pe data de 20 decembrie 2016, s a numit o comisie de cercetare prealabila.

Pe perioada vacantei de iarna caminul se inchide, elevii cazati pleaca toti acasa, chiar inainte de vacanta de iarna 22 decembrie 2016 - 11 ianuarie 2017.

Cererea de recuperare si CO am dus-o pe 28 decembrie , secretara mi-a dat-o inapoi sa o aduc pe 3 ianuarie , ca era pe picior de plecare .

Deci cererea mea de concediu a fost inregistrata pe 3 ianuarie 2017.

Pe data de 11 ianuarie primesc 2 convocari pt comisia de disciplina , una pentru evenimentul dein 13 decembrie si una pentru absente nemotivate in perioada 22 decembrie- 11 ianuarie.

Pentru prima convocare primesc avertisment scris, iar pentru absente nemotivate ,
desfacerea contractului de munca pe motiv de indisciplina.

Mentionez ca intr adevar cererea de concediu am depus o efectiv pe 3 ianuarie, din prostie ,pentru ca asa mai facusem si in anii precedenti si nu fusese o problema.

Acuma fiind alta situatie , nu am constientizat nici un moment ca pot primi absente nemotivate cand scoala e in vacanta si elevii cazati erau acasa.

3 avocati mi au zis ca nu prea am sanse , acuma sunt la prima infatisare si instanta a cerut interogatoriu pentru parata.

As vrea o parere obiectiva asupra cazului si daca ma ajuta faptul ca inspectoratul nu mi-a raspuns de 2 luni la memoriul in care am prezentat 15 fotografii ale condicii falsificate si stesaturi cu pasta , persoane care nu semneaza etc..

Daca ma ajuta faptul ca parata nu se prezinta la proces.

Daca ma ajuta faptul ca administratorul care a intocmit referatul de cercetare , scrie in 2016 de 2 ori anul 2017 iar nici unul din membrii comisiei de disciplina nu sesizeaza .

Daca sa insist asupra faptului ca eu am depus 3 cereri de CO pentru mine si pentru subordonatii mei pe 3 ianuarie. aceste cereri au fost rupte , cei 2 le au refacut si au fost inregistrate pe 16 ianuarie dar cu data de 21 decembrie 2016 retroactiv.

N-am martori pentru ca cei din scoala fac ce le spune directoarea.

Va multumesc anticipat.
Ultima modificare: Marți, 16 Mai 2017
nicusorco, utilizator
Cel mai recent răspuns: nicusorco , utilizator 13:38, 16 Mai 2017
Ar mai fi un amanunt
Cand s au platit drepturile banesti taiate in anii 2010 2011 ,am fost obligat sa semnez o hartie pentru doamna directoare prin care cedez acesti bani , aproximativ 1500 de euro in favoarea nasei mele , sa i gestioneze ea.
Neavand ce face fiind amenintat cu concedierea , am semnat.
Banii erau drepturile sotiei mele decedate in 2012 si mi se cuveneau de drept.
Decizia Directoarei a fost motivata prin faptul ca ma considera incapabil sa am grija de fata mea minora , 16 ani atunci.
Mi s a spus ca acest fapt nu face obiectul procesului si n-are rost sa l invoc.
Practic elementele mele de aparare , acest fapt, condica falsificata , inspectoratul care nu mi raspunde ,referat care face vorbire de anul 2017 in anul 2016 ,comisie de disciplina anuntata doar cu 48 de ore inainte neavand timp sa gasesc avocat , martori din scoala care nu pot sa spuna nimic in favoarea mea pentru ca se tem de concediere , toate acestea ma fac sa cred ca nu am cum sa ma apar , iar avocatii in general spun ca n am sanse.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comisie de disciplina marriio marriio Buna ziua, O persoana angajata la stat si-a facut cerere de CO restant din anul 2016 in luna mai cu toate ca era programat ptr CO restant in luna august 2017, ... (vezi toată discuția)
Sanctiune disciplinara pentru absenta mihaeluca mihaeluca Sunt functionar public si ma confrunt cu urmatoarea situatie Am lipsit 2 ore de la servici (mi-am anuntat o colega care a instiintat seful de centru) si la ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de un temei legal pentru contestarea unui examen de corigenta, sustinut la liceul cu care am avut un litigiu mariam2018 mariam2018 Sunt mama unui elev ce a avut un litigiu cu liceul, la care a fost elev in cls 11, in anul scolar 2016-2017. Am nevoie urgent de un raspuns, sfat in problema ... (vezi toată discuția)