avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 859 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... comisie de disciplina
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

comisie de disciplina

Buna ziua,
O persoana angajata la stat si-a facut cerere de CO restant din anul 2016 in luna mai cu toate ca era programat ptr CO restant in luna august 2017, programare facuta la inceputul anului 2017.
Cererea nu a fost semnata de catre director iar pers in cauza a fost anuntata ca este in absente nemotivate, si a fost trimis la comisia de disciplina. Asa cum am vazut in codul muncii se specifica la cap.3 art.146 ca poate beneficia de CO.
Intrebarea e daca ptr absente nemotivate nejustificate se poate incheia CIM?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:36, 6 Iulie 2017
O asemenea sanctiune trebuie prevazuta in Regulamentul intern, sau in CCM aplicabil.
IN Regulamentul intern este scris la max 5 zile absente nemotivate se incheie CIM, nu avem CCM.
Cred ca nu am citit eu bine. La maxim 5 absente nemotivate se desface CIM ? Pai daca are 6 absente, nu mai poate fi concediat ?
Probabil la 5 absente nemotivate se va incepe procedura cercetarii disciplinare, iar din cte stiu sanctiunea propusa se face de catre comisia de disciplina.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare cim - absente nemotivate DianaTrisca DianaTrisca Buna ziua, Un angajat nu se mai prezinta la serviciu de 10 zile, care sunt procedurile de a inregistra suspendarea CIM in Revisal? si cand pot da decizia de ... (vezi toată discuția)
Concediere - absente nemotivate vidiva vidiva cu ce articol este corect sa incadrez o concediere pe baza absentelor nemotivate ? Art 51.(2) , Art. 52.(1) b) sau Art. 61. a ? si la cate absente nemotivate ... (vezi toată discuția)
Cum se operează absența nemotivată în revisal dacă în roi/ ccm și cim nu este prevăzută expres suspendarea cim pentru așa ceva? BIBISTROCELCROCOBAZDRUGAT BIBISTROCELCROCOBAZDRUGAT Cum se opereaza absenta nemotivata in revisal daca in ROI/ CCM si CIM nu este prevăzută expres suspendarea CIM pt absenţă nemotivata? Si daca este ... (vezi toată discuția)