Buna ziua. Asi dori sa ma lămuresc cu ceva. Am lucrat la o firma 1 an si 6 luni prin firma intermediară. Acum am rămas gravidă si asi dori sa intru in somaj deoarece ei nu au mai vrut sa îmi prelungească contractul . Am sunat la firma si mi-au zis ca o sa îmi trimita actele pentru somaj dar după ce mi se incheie luna . Contractul mi sa desfăcut pe 1 aprilie iar ei foile pentru somaj mi le-au trimis pe 28 aprilie ca atunci au zis ca mi sa încheiat luna. Ati putea sa îmi spuneti daca mai pot sa bag somajul acum ? Va multumesc.
Potrivit Legii 76/2002, indemnizaţia de şomaj se acordă, la cerere, de la data incetarii raporturilor de munca, dacă cererea este înregistrată la agenţia pentru ocuparea forţei de muncă în termen de 10 de zile de la această dată.
Dacă cererea este înregistrată după expirarea termenului de 10 de zile, dar nu mai târziu de 12 luni de la data prevăzută anterior, indemnizaţia de şomaj se acordă începând cu data înregistrării cererii.
Termenul de maximum 12 luni este termen de decădere din drept.
Buna ziua
ivancu maria
Buna ziua......asi dori sa ma lămuresc cu ceva.........Am lucrat la o firma 1an si 6 luni prin firma intermediară.Acum am rămas gravidă si asi dori sa ... (vezi toată discuția)