avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediere sot-sotie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediere sot-sotie

Buna ziua!
Am lucrat cu sotul meu la aceasi intreprindere, pana in februarie, cind s-au facut reduceri. Eu am fost tirmisa in somaj.In contractul colectiv de munca , art.37, punctul 2.,scria ca , concedierea nu poate atinge pe ambii soti.Intrebarea mea este: dupa cit timp poate concedia pe sotul meu?permite legea sa concedieze pe ambii soti?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Edbah , utilizator 10:44, 22 Septembrie 2009
1. Nu exista nici un text de lege imperativ pentru aceasta situatie.
2. Nu poate fi obligat un angajator sa nu desfiinteze un loc de munca, daca nu-i mai este necesar, numai pentru ca sotul/sotia ocupantului a fost concediat/a.
3. CCM prevad niste recomandari/criterii care sunt luate in vedere in cazul concedierilor colective, in limita posibilitatilor.
4. In cazul dvs. nu este specificat in CCM ce perioada de timp, de la concedierea dvs., nu poate fi concediat si sotul.
De altminteri, se poate interpreta ca aceste criterii minimale se aplica in cazul unei masuri (hotarari) de disponibilizare a personalului si nu la modul general, asupra tuturor disponiblizarilor aplicate de o societate, de-a lungul existentei sale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este legala concedierea? anniela anniela Buna ziua! Un caz banal deja in zilele noastre: angajat la o societate in insloventa ( NU falimentara), unic intretinator de familie ( in contractul ... (vezi toată discuția)
Obligativitatea criteriilor prevazute la concedierea colectiva cristina69 cristina69 Buna ziua Am urmatoarea situatie: Printr-un program de restructurare si reorganizare aprobat de Consiliul de administratie al unei societati comerciale s-au ... (vezi toată discuția)
Somaj tehnic elagrosu elagrosu Dupa cum bine cunoastem nu intotdeauna legile sau normele lor de aplicare sint explicita , lasind intotdeauna loc de interpretare =D> . Am marea rugaminte daca ... (vezi toată discuția)