Buna ziua. Mi-am incheiat recent activitatea la o firma, insa seful nu vrea sa imi plateasca cele 6 zile de concediu castigate. Imi puteti spune ce lege sa ii arat ca este obligat? El spune ca nu mi-am facut treaba, insa am executat toate taskurile, chiar daca unele nu corespundeau cu fisa postului.
De asemenea, au existat intarzieri salariale (si nu s-au platit dobanzile), nu a virat salariul inainte sa intru in concediu (el platea ca si cum as fi la serviciu - ca cica asa se face), a facut presiuni pentru a face ore suplimentare (inca am mesajele si emailurile). Imi puteti spune exact legile care sa ma ajute sa il presez? Eventual un template pentru plangere la ITM in cazul in care nu cedeaza ?
Art.146 C.mun.
....
(3) Compensarea in bani a concediului de odihna neefectuat este permisa numai in cazul incetarii contractului individual de munca.
Art.40 C.mun.
....
(2) Angajatorului in revin, in principal, urmatoarele obligatii:
....
c) sa acorde salariatilor toate drepturile ce decurg din lege, din contractul colectiv de munca aplicabil si din contractele individuale de munca;
....
Nerespectarea legilor si a altor acte normative care reglementeaza domeniul muncii, relatiile de munca, securitatea si sanatatea in munca poate fi sesizata Inspectoratului Teritorial de Munca si/sau Inspectiei Muncii.
Sesizarile pot fi transmise catre ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca) prin:
- posta;
- e-mail;
- fax;
- inregistrate chiar la sediul institutiei.