avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 459 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... actionata in judecata pentru neplata unui credit ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

actionata in judecata pentru neplata unui credit bancar

Buna ziua!
Va rog sa-mi spuneti cum pot afla ce contine dosarul de actionare in judecata pentru neplata unui credit ? Doresc sa vad acest lucru deoarece cred ca am fost actionata in judecata pentru 1 contract de credit neachitat si pentru care s-au dat 2 solutii la date diferite, si anume: una "Constata perimata actiunea" si alta "incuviintare executare silita". Mentionez ca nu am primit nicio citatie acasa si mi s-a oprit pe statul de plata timp de 3 ani aceasta datorie iar acum mi se comunica iar la locul de munca ca mi se impune poprire pentru o alta suma mai mare. Deci unde pot vedea care e contractul de credit in bazxa caruia am fost actionata in judecata. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: victoriav88 , utilizator 12:12, 18 Mai 2017
~ Conținut șters la cerere ~
Va recomand sa depuneti si contestatie la executare silita - in termen de 15 zile, daca spuenti ca a venit o noua instiintare de poprire a veniturilor salariale. Asa ati fi acoperita. Oricum, trebuie studiat dosarul de executare, solicitat de la executor. Puteti depune contestatia pt a fi in termen si ulterior sa urgentati studierea dosarului.
Pentru popriri mai nou nu se primesc citatii in judecata. Mi s-a intamplat si mie recent, si am primit doar notificarile ca au fost poprite contul bancar si salariul. Este legal.
Inainte sa platesc, am avut o discutie si cu un avocat, si m-a sfatuit sa platesc suma deoarece erau sanse mici sa castig in instanta ceva. Plus ca sumele pe care le platesti pe judecata sunt destul de mari... practic iti maresti sansele sa platesti chiar mai multi bani decat ar fi trebuit.
@victoriav88: Contestatia la executare se depune in anumite situatii. Este singura modalitate de a anula o executare silita. Practic, daca sunt intrunite anumite elemente, prin contestatia la executare, debitorul va fi exonerat de la plata sumelor pt care este executat, onorariului executorului si totodata poate solicita si restituirea sumelor poprite. In concluzie, sunt foarte multe spete in care contestatia la executare are efectul dorit.
Ultima modificare: Joi, 18 Mai 2017
Company Advising, utilizator
Da, corect. Iti sunt acoperite daca e sa castigi....
Dar daca tu stii ca n-ai platit (din motivele tale, nu or sa conteze asa mult), nu stiu cum ai putea sa castigi. Bine, si firmele astea de recuperari mi se pare ca fac o multime de ilegalitati... eu am vrut initial sa ma judec, dar in momentul in care ti se face poprire pe tot ce ai, cam greu sa stai sa te judeci, ci preferi sa rezolvi cat mai repede sa poti sa te folosesti de ce detii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire pe salariu ContSters425629 ContSters425629 Din luna august 2014 mi-a fost pusa in executare 1/3 poprire pe salariu la firma angajatoare , care pana in decembrie 2016 au fost retinute sumele poprite. La ... (vezi toată discuția)
Penaltati executare silita moldovan19 moldovan19 executat silit raja,poprire salariu,dosar incheiere silita 2011.2012.am fost somat sa platesc penalitati de intirziere,.odata ce am fost executat silit si sau ... (vezi toată discuția)
Executarea silita prin poprire nu se perima? ancut75 ancut75 Daca executarea silita prin poprire nu se perima, inseamna ca Creditorul poate lasa dosarul in nelucrare cat vrea si cum vrea? iar inainte de implinirea ... (vezi toată discuția)