amvirdan a scris:
comitetul trebuie sa emita o decizie privind modul de redistribuire a cheltuielilor legate de apa rece si apa calda.
Exista posibilitatea ca diferentele de apa sa fie repartizate cu consumul individual si atunci tariful intern e mai mare decat tariful furnizorului de apa rece.
Va multumesc mult pentru raspuns !
a) In privinta diferentelor de apa despre care faceti vorbire sunt evidentiate in coloane separate, intitulate : apa rece diferente si canalizare diferente !
Deci, lunar, este o anumita cantitate de apa ca urmare a diferentei de clasa dintre apometrele noastre si apometrul general, cantitate distribuita egal pe numarul de persoane din lista de plata.
b) Imi cer scuze ca, in prima postare, nu am explicat mai in detaliu situatia : eu ma refeream la cantitatea lunara de apa consumata (de exemplu, 100 mc !) care este facturata : ca APA RECE si, aceeasi cantitate de 100 mc, este facturata drept CANALIZARE.
In acest al doilea caz, CANALIZARE, stiu sigur ca furnizorul de apa factureaza la tariful legal - cu TVA scazut de la 1.01.2017 = 2.77 lei / mc.
Dar, dna administrator nu calculeaza cei 100 mc CANALIZARE la tariful in vigoare din ianuarie 2017.
Asa cum am spus, ea a pastrat acelasi pret mare din 2015 desi, TVA a scazut si anul trecut (de la 24 % la 9 %, in 2016) , dar si anul acesta (de la 20 %, la 19 %, in 2017).
La remarca noastra privind nerespectarea legii, dna administrator s-a arătat contrariată ca ne sesizam de câţiva bănuţi care rezultă din calcule pe listele de plată dar noi consideram ca
nu este vorba de cât reprezintă diferenţa dintre tariful real pentru Canalizare impus de furnizorul de apa / mc şi
cel folosit la calcule pe listele de plată ale Asociaţiei noastre de proprietari / mc ,
ci de respectarea tarifelor de facturare în vigoare, legale, impuse de furnizorul de apa !
Deoarece a realizat ca totusi ... "legea este lege", pe listele din ultimele doua luni, a mai scazut pretul in calcularea CANALIZARII dar tot nu respecta intocmai tariful in vigoare !
De incorectitudinea ei ne-am dat seama si din suma trecuta pe lista de plata ca fiind facturata de furnizorul de apa (pentru apa rece si canalizare) : de fiecare data, dna administrator trece o suma mai mare fata de cat a solicitat furnizorul de apa ! Poate procedeaza asa ca sa aiba acoperire pentru suma mai mare solicitata pentru Canalizare !?
Deci, revin la intrebarea mea : este corect sa se calculeze Canalizarea la un tarif mai mare decat cel prevazut de lege ?
In speranta ca, poate, acum am fost mai clara, va multumim din nou pentru interesul manifestat in problema noastra si va dorim toate bune.