cmatei a scris:
Eu am facut o aplicatie pentru asociatia de proprietari din care fac parte ...
Deci, ca sa verificati daca sunteti taxat corect: .........................
Nota: Suma totala de pe factura trebuie sa fie afisata si ea.
De ce se procedeaza asa: Pentru ca nu se pot citi toate contoarele simultan (de catre furnizor, in fiecare apartament etc.) si in majoritatea cazurilor nu corespund totalul consumurilor din apartamente in m3, cu ce factureaza furnizorul. La acestea se adauga pierderile si marja de eroare a contoarelor din apartamente.
Buna seara,
Cred că am făcut o greşeală : ieri, 21.05.2017, am formulat răspunsul la mesajul Dumneavoastră dar, am omis să inserez un citat din acel mesaj, Din această cauză, cred că este mai greu să se ştie către cine este dirijat ... romanul meu de V capitole !!!
Vă redau câteva alineate pentru ca să puteţi depista mai uşor răspunsul meu de ieri :
=========================================
"Va multumesc din suflet pentru răspunsul ... paşnic, detaliat şi menit să ne “lumineze” în labirintul dilemelor noastre !
În acelaşi timp, vă rog mult să mă scuzaţi că vă răspund cam târziu.
Vineri trebuia să aibă loc Adunarea Generală dar nu am îndeplinit condiţia de 10+1 şi s-a amânat, cred, peste 7 zile.
Acum o să încerc să fiu coerentă şi să vă prezint un mic istoric, cu sublinierea a ceea ce noi considerăm a fi incorect, chiar ilegal în asociaţia noastră. Astfel, Dumneavoastră veţi cunoaşte contextul şi se va facilita înţelegerea problemelor noastre !
I :
Din luna mai 2015, apometrele noastre se află montate pe casa scării, închise în cutii opace care nu permit vizualizarea indecşilor de către proprietari !
......................................
I I :
.....................................
I I I :
....................................
I V :
...................................
V :
În lumina celor prezentate mai sus, aş dori să formulez
întrebările noastre
1. Potrivit cărei legislaţii, este permis să se monteze apometrele pe casa scării, în cutii opace, fără posibilitatea ca noi, proprietarii acestor apometre, să ne putem vedea / citi indexul lunar ?
Reformulez, pentru o înţelegere mai bună ... zic eu ! :
Ce legislaţie vine în sprijinul proprietarilor de a-şi verifica / citi apometrul - în situaţia în care apometrele s-au închis în cutii opace care nu permit vizualizarea, din exterior, a consumului lunar ?
Apometrele sunt proprietatea individuală a proprietarilor şi, deci, este un abuz "sechestrarea" lor în acele cutii, fără a se fi practicat geamuri pentru transparenţă ??
2. Este corect să se impună la plată cantităţi imense de apă ( de ex. = 14 mc „pierderi”), care nu au fost facturate de furnizorul de apă ?
3. Este legală calcularea utilităţilor, în cazul nostru, Canalizarea, cu un tarif mai mare faţă de cel impus de Codul Fiscal ?
4. Consideraţi o îndrăzneală prea mare din a-mi trimite şi mie aplicaţia pe care aţi întocmit-o pentru asociaţia de proprietari ?
În speranţa că am reuşit să explic clar, dar nu concis, problemele cu care ne confruntăm, vă mulţumesc mult pentru timpul afectat citirii şi formulării răspunsului !
Vă dorec o duminică plăcută şi ... La Multi Ani !, dacă prenumele este Constantin !
===========================================
Vă doresc numai bine !