avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Act de proprietate cu drept de întreținere.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Act de proprietate cu drept de întreținere.

Buna ziua,bunicul meu si sotia lui din a doua casatorie a facut tatălui meu acte pe casa de la tara cu claza de intretinere.Dupa decesul bunicului sotia lui conform actelor trebuie întreținută de tatăl meu, acesta nu poate face acest lucru fiind ocupat cu alte situații...Cum se poate soluționa aceasta situatie in care noi vrem spargerea acestui act si ce avem de pierdut.Mentionez ca soția bunicului nu este Mama tatălui meu si acea casa fiind construită în prima căsătorie a bunicului.

Multumesc.


Cel mai recent răspuns: dochiarazvanpetre , utilizator 12:05, 17 Mai 2017
Buna seara,
1. De pierdut pierdeti investitiile de pana acum.
2. Va trebui sa se dezbata succesiunea de pe urma tatalui decedat.
3. E bine ca tatal sa incerce sa-si indeplineasca obligatia chiar virand niste bani in contul mamei sale vitrege sau angajand pe cineva sa-i faca micile cumparaturi si sa-i rezolve micile probleme curente.
In concluzie poate pierde casa in cazul in care nu îsi îndeplinește ce scrie in acte sau o parte din ea?
Atunci dati cu ciocanu :)
Pierdeti investitiile asupra locuintei, cheltuielile facute pentru prestarea intretinerii bunicului si evident, casa. Ca asta a fost si conditia: transmiterea proprietatii, in schimbul intretinerii bunicului si sotiei sale.
Daca tatal nu mai poate presta intretinerea, iar daca sotia bunicului e de acord, poate fi inlocuita intretinerea cu renta viagera.
Adica nu mai trebuie sa o ingrijeasca efectiv, si sa ii dea lunar o suma de bani, pana la deces.
Mulțumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire ionel_david ionel_david buna ziua ,vreau sa stiu care ar fii cel mai indicat lucru sa il fac eu in urmatoarea situatie pentru a fii unicul mostenitor al unei case pentru ca asa ... (vezi toată discuția)
Cum se face vanzarea unui teren mostenit prin uzufruct viager? Mihai1H Mihai1H Buna ziua, am urmatoarea situatie: - Parintii mei au primit un teren de la bunicii prin contract de uzufruct viager. - Bunicul meu a decedat, iar bunica ... (vezi toată discuția)
Testament sau donație? Adelina.M.H. Adelina.M.H. Testament sau donație Tatăl este recăsătorit. Înainte de recăsătorie detinea un apartament. Suntem doua surori și vrea să ne lase apartamentul după ... (vezi toată discuția)