avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 496 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Tutela
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Tutela

Buna ziua.
Va rog frumos sa ma ajutati in urmatoarea situatie.
Care sunt drepturile si obligatiile unui fiu major, in raport cu un parinte internat intr-un centru de asistenta medicala cu un diagnostic grav, fiul avand tutela parintelui.
Legislatia permite ca tutela sa fie exercitata si de alte rude, sora sau frate sa spunem? E vre o legatura intre tutela si dreptul de mostenire? Poate fi exercitata tutela si din alt oras/judet decat cel unde e internat parintele?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Fredie17 , utilizator 15:54, 17 Mai 2017
~ Conținut șters la cerere ~
Va multumesc pentru raspuns. Revin cu o precizare: cand am intrebat daca se poate prelua tutela, ma refeream la o ruda directa a tatalui, fratele sau ori sora, eu fiind unicul copil. Daca renunt la tutela, pentru ca ma relochez in alt judet, renunt astfel si la mostenire? Fireste ca din pct de vedere financiar daca preia tutela un frate al sau sau sora, va fi ajutat de catre mine.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tutela. danielapv danielapv O persoana de 50 de ani cu schizofrenie ,dupa punerea sub interdictie a trecut sub tutela mamei ei in urma unui proces.Se mai pomenesta in sentinta de alta ... (vezi toată discuția)
Atributii tutore Munteanu Gina Munteanu Gina Buna ziua, Cu scuzele de rigoare ptr deranj, vreau sa intreb : daca sunt tutorele mamei mele care are dementa ( Alzhaimer ), ea are domiciliul pe apartamentul ... (vezi toată discuția)
Tutela sau alta actiune Imparatul Imparatul Sora mea care este minora, de cand au murit parintii nostri, locuieste cu mine. Adica de vreo 3 ani de zile. Eu am grija de ea, eu o cresc, o educ, etc. Ca sa ... (vezi toată discuția)