avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 542 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Strain cu permis de sedere UE intrare in Romania
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Strain cu permis de sedere UE intrare in Romania

Buna ziua,

Numele meu este Alexandru Costea, sunt in Olanda la studii. Vara aceasta trei colegi de la scoala ar dori sa vina in Romania cu mine. O prietena este din Filipine, iar 2 prieteni sunt din Pakistan. Toti 3 au vize de studii in Olanda si au permis de sedere in Olanda (IND card). As dori sa stiu ce anume au nevoie ca sa vina cu mine in Romania. Am inteles ca au nevoie de pasaport valid si permis de sedere valid. In plus, pe website-ul eviza.ro nu este remarcat, dar am sunat la minister si mi s-a spus ca mai au nevoie de urmatoarele: "Documente care justifica scopul si conditiile sederii lor si care fac dovada existentei unor mijloace corespunzatoare atat pentru intretinere pe perioada sederii, cat si pentru intoarcerea in tara de origine." La ce documente se refera mai exact aici? Au bilete dus-intors. Vin ca in calitate de turisti si vor sta la casa mea din Romania pentru 2 luni. Va multumesc.

Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 17:03, 17 Mai 2017

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Viza pentru filipine.. casatorie acolo si viza de lunga sedere Marian0189 Marian0189 Buna Seara! am si eu o problema mai delicata. sa zic asa. logodnica mea nu a reusit sa vina in romania pe baza la o viza de scurta sedere. pentru ca nu au ... (vezi toată discuția)
Viza romana pentru un cetatean din kuweit cielodellasera cielodellasera Buna seara! As dori sa aflu care sunt conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca un cetatean din Kuweit pentru a obtine viza de intrare in Romania si daca ... (vezi toată discuția)
Angajare cetățean non-eu fără viza de munca Adi Ionescu Adi Ionescu Care sunt pașii de angajare a unui cetățean non-EU care se afla deja in Romania dar nu are viza deoarece Romania nu cere viza pentru țara lui de origine ... (vezi toată discuția)