Buna ziua! In urma cu 3 luni am incheiat un contract de leasing pentru un autoturism. Am platit avans de 20% si primele 2 rate. In urma cu o luna am achizitionat un alt autoturism la care, de asemenea, am achitat avans de 20%. Intre timp, problemele mele financiare au luat-o razna, drept pentru care as dori sa renunt la cele 2 autoturisme. Subliniez faptul ca pt a doua masina nu am achitat decat avansul, nici o alta rata. Pentru ambele masini am lasat la firmele de leasing bilete la ordin. Cineva mi-a propus sa ii vand firma cu tot autoturismele respective, numai ca exista posibilitatea ca noul administrator sa nu achite ratele... Raspunderea ar cadea pe umerii mei? Sau, in momentul in care cesionez firma, noul administrator sa isi asume responsabilitatea achitarii autoturismelor? Va multumesc!
Daca cele doua contracte de leasing sunt incheiate pe firma, ratele trebuie achitate de firma, prin noul administrator.
Sunt de parere ca ar trebui sa sunati la firma de leasing sa vedeti daca trebuie schimbat ceva la contractul de leasing si eventual, pentru a nu avea surprize ulterior, sa faceti cu cumparatorul o conventie (la notar) prin care acesta ia cunostinta de existenta leasingului si se obliga sa plateasca ratele.
Ajutor cesionare leasing
n_i
Am nevoie de ajutor intr-o problema aparent simpla si logica (cel putin dupa parerea mea) dar practic foarte complicata.
Am o masina cumparata in leasing prin ... (vezi toată discuția)