avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1119 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Cumparare teren de casa: extravilan/intravilan
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Cumparare teren de casa: extravilan/intravilan

Vreau sa cumpar un lot de cateva sute mp pentru construirea unei case intr-o comuna din Ilfov. Care sunt categoriile de teren pe care le pot gasi pe piata: extravilan, intravilan agricol si intravilan construibil? Pot exista si loturi care nu fac parte din aceste trei categorii? (Ma refer la loturi de casa provenite din divizarea unor parcele de catre proprietari.)
Inteleg ca extravilanul trebuie evitat, in vreme ce in intravilan agricol se poate rezolva usor. E corect?

Alte discuții în legătură

Impunere casa - teren intravilan agricol AnnaFranculescu AnnaFranculescu Buna ziua, Am un teren in Bucuresti (la iesire, dar tine de Bucuresti) care este intravilan agricol. In 2011 am obtinut certificat de urbanism si ... (vezi toată discuția)
Platesc tva la vanzarea unui teren extravilan? eunuamid2 eunuamid2 terenul este cumparat in 2001 categoria de folosinta este extarvilan arabil din 2008 pana acum am dezmembrat in cate 4 parcele anual am vandut 12 parcele ... (vezi toată discuția)
Teren intravilan arabil mnlch.catalin mnlch.catalin Buna ziua, Am gasit un teren de vanzare in jurul Bucurestiului. Proprietarul acestuia este un viceprimar, cand sa batem palma am observat in acte ca scria ... (vezi toată discuția)